Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Petlas Lastik Fabrikası çalışanlarına verdiği durak sözlerini yerine getirdi. Şehir merkezinde 10 noktaya duraklar yerleştirildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, Akıllı Şehir Uygulamaları kapsamında şehrin muhtelif yerlerine duraklar yaptırdıklarını, yaz-kış; soğuk-sıcak demeden Petlas Lastik Fabrikası başta olmak üzere çeşitli fabrikalarda çalışan işçilere seçimler sırasında verdikleri durak sözlerini yerine getirdiklerini açıkladı.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun talimatı ile şehrin muhtelif yerlerine 10 durak yaptırdıklarını belirten Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, “Biz halkımızın istek ve taleplerine bakıyor ve uygun olanlarını mutlaka yerine getiriyoruz. Seçimler sırasında Petlas çalışanları bizlerden ve Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’ndan durak talep etmişlerdi. Biz de bunlara yapacağımıza ifade etmiştik. Başkanımızın talimatı ile önce yerlerini tespit ettik ve buralara durak yaptırmak için harekete geçtik. Şehrimizin muhtelif mahalle ve caddelerinde uygun olan alanlara 10 yeni durak yaptırarak hizmete sunduk” dedi.
Bu arada Kırşehir Belediyesi tarafından şehrin muhtelif yerlerine yapılan duraklara vatandaşların takdirini kazanırken, bir durağın camları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırılması da tepkiyle karşılandı.
Ülkemizde yaşanan koronavirüs tedbirleri kapsamında Kırşehir’de birçok tedbir alarak uygulamaya konulurken, Kırşehir Belediyesi de halk otobüsleri seferlerinde revizyona gitti.
Kırşehir Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında hem okulların tatil olması hem de vatandaşların zorunlu haller dışında dışarı çıkamamasından dolayı halk otobüsü seferlerinde geçici olarak değişikliğe gitti. Yapılan düzenleme sonucu Üniversite-Meydan-Hastane-Otogar hattında 25 dakikada bir sefer yapılacak. Gölhisar-Sanayi-Meydan- Kından-Kındam TOKİ-Meydan, Güvercinlik-Hızırağa-Ortayol-Meydan güzergahlarında saatte 1, diğer güzergahlarda ise çeşitli saat aralıklarında hizmet verilecek. (HABER: BEYHAN BALLI)