AK Parti Grup Başkanı Mustafa Çakır, Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal için “Ar damarı çatlamış” ifadesini kullanan Belediye Başkanı Ekicioğlu'nun özür dilemesini beklediklerini söyleyince tartışma çıktı!..

Başkan Ekicioğlu özür dileyecek bir şey olmadığını belirterek, “Yalan söyleyen birisinden özür dilememi beklemeyin” açıklamasında bulundu…

             Kırşehir Belediye Meclisi Toplantısında, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile tartışan AK Parti ve MHP'li üyeler, salonu terk etti.

            Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantının açılışında konuşan AK Parti Grup Başkanı Mustafa Çakır, 16 Ağustos'taki basın açıklamasında, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal için "Ar damarı çatlamış" ifadesini kullanan Selahattin Ekicioğlu'nun özür dilemesini beklediklerini söyledi. “AKLINIZ BAŞKA ŞEYLERE ERİYOR”

Araya giren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Çakır'ın meclis başkanı söz vermeden konuşamayacağını belirterek, " Ar damarı çatlamış demek, utanmaz, yalancı demek. Söz vermeden konuşmazsanız iyi olur, yoksa dışarı atarım. Türkçe'sine açıp bakabilirsiniz. Çünkü basına çıkıp 'şurayı istedik vermedi, burayı istedik vermedi' diye açıklama yapıyor. Şahit gösterin dedim. Dönemin Valisi, Kırşehir Milletvekili, MHP İl Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarının yanında Kent Park'ın devamındaki yeri size verelim dedik. Aldılar Bakanı Bağbaşı'na götürdüler sonra da olmayacağını gördüler. İki de bir 'biz şurayı istedik de vermedi' diyor. İnsanlar yalan söylerken çocuklarının yüzüne nasıl bakıyor. Sizin yüzünüze bakabilir. Çünkü alışılmıştır yalan söylemeye. Bizim kültürümüzde yalan yoktur. Bizim kültürümüzde dürüstlük vardır, doğruluk vardır. Sizin kafanız başka şeylere çalıştığı için konuyu namus meselesine getiriyorsunuz. Bunun namusla alakası yok. Ar damarı çatlamak ifadesi 'utanmaz' demektir. Açın sözlüğe bakın çünkü insan yalan söylerken utanacak” dedi.

“YALAN SÖYLEYEN BİRİSİNDEN ÖZÜR DİLEMEMİ BEKLEMEYİN”

Gündem dışı maddelerde söz verince konuşulması gerektiğini belirten Başkan Ekicioğlu, “İç tüzük gündem dışı maddeler ile ilgili söz almak için yazılı başvuruda bulunulması gerektiğini söylüyor ama ben yazı da istemiyorum. Gündem maddelerini görüştükten sonra söz verdiğimde konuşursunuz” dedi.

Bunun üzerine AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Çakır, “Başkanım biz özür bekliyoruz” dedi. Bunun üzerine Başkan Ekicioğlu, “Ne özür dileyeceğim? Benim yalan söyleyen birisinden özür dilemem söz konusu olamaz. Bir insan yalan söylemeyecek iftira atmayacak” dedi.

Tartışmanın ardından AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri, toplantıyı terk etti.

AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Çakır, “Cumhur İttifakı olarak özür dilemediğiniz takdirde toplantıyı terk edeceğiz'' dedi.

Başkan Ekicioğlu ise “Terk edebilirsiniz. Türkiye'de milyonlarca dolarlık yolsuzluklar ortaya çıkıyor, siz gündemi değiştirmeye çalışıyorsunuz.'' ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Grubu daha sonra toplantı salonunu terk etti. Kırşehir Belediye Meclis toplantısı ise gündem maddelerini görüşmek üzere devam etti.

Bu arada AK Parti'li Çakır, Meclis Salonu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun bir süre önce yaptığı basın açıklamasında kendisini siyaseten eleştiren AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal hakkında seviyesiz ve ahlaksız bir ifade kullandığını söyledi. Ekicioğlu'nun kimseye hakaret etme lüksü olmadığını vurgulayan Çakır, "Çirkin ifadelerinden dolayı özür beklemekteyiz. Hacı Bektaş Veli'nin dediği gibi, şehri yöneten kişinin eline, beline, diline dikkat etmesi gerekiyor. Ama sayın Başkanımızdan biz bunu görmedik." ifadelerini kullandı.  (Kırşehir, AA) (HABER MERKEZİ)