Başkan Ekicioğlu, Pazar günü Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürlük temsilcileriyle, beklenen kar yağışı öncesi, erken müdahale planını görüştü

30 Ocak 2022 Pazar günü Meteoroloji İl Müdürlüğü tarafından 31 Ocak 2022 Pazartesi günü sabah saat 04.00 sularında kar yağışının yoğun bir şekilde olacağını duyurmasının ardından Kırşehir Belediyesi de erkenden önlem alarak sahada anında müdahalelerde bulundu.

Pazar günü Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim Müdürlük temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yapılan kar yağışı uyarısıyla birlikte il genelinde yapılacak olan saha çalışması planı hazırladıklarını ve ekiplerle beraber müdahalede bulunduklarını dile getirdi.

BELEDİYE EKİPLERİ SEFERBER AMA…

Kırşehir Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 2 bıçaklı tuzlama kamyonu, 10 kepçe, 2 greyder, 4 el ekibi ve toplam değişerek 60 kişilik ekiple şehrin tüm bölgelerindeki kara müdahalesinin mümkün olmadığı gözlemlenirken, Belediye Başkanı Ekicioğlu’nun sabahın 04.00’ünde mevcut Belediye ekiplerini sahaya sürerek kar küreme ve temizleme çalışmalarını hızlandırması dikkat çekti.

Diğer taraftan Su Kanal İşleri, Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin de şehrin farklı noktalarında küreme işlemleri yapan ekiplere destek vererek bazı sokak, cadde ve kaldırımlar ile araç girmeyen dar sokaklarda elle tuzlama çalışmalarına katkı verdiği görüldü.      

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Belediye’nin tüm imkânlarını seferber ederek, karla mücadeleye devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi:  açıklamasında şunları ifade etti:

“Bir hafta önce etkisini göstermeye başlayan kar yağışıyla birlikte tüm saha ekiplerimizle hemşehrilerimizin hareket alanlarının rahatlatılması için çalışmalarımızı yaptık. Kaldırımlarda kar küreme çalışmaları yapılırken yolların da açılması sağlanarak trafik akışının rahat bir şekilde gerçekleşmesini sağladık.

Belediye İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz de eş zamanlı olarak saçaklarda oluşan kar ve buz kütlelerinin temizlenme işini gerekli güvenlik önlemlerini alarak gerçekleştirdi.

“Pazar günü itibarıyla Meteorolojiden alınan bilgilere göre ilimizde devam eden kar yağışının 31 Ocak 2022 Pazartesi gece saatlerinden itibaren gün boyunca zaman zaman yoğun şekilde olacağının duyurulmasıyla birlikte yine Pazar günü başkan yardımcılarımız ve bağlı birimlerimizle toplantı yaparak gerekli önlemlerin alınması noktasında planları oluşturduk ve gece yağışın başlamasıyla birlikte de ekiplerimiz saha çalışmalarını yürüttü.

“Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz de hemşerilerimizin ve esnafımızın olumsuz etkilenmemesi için Pazar günü başlayan yağışla birlikte buzlanmalara karşı Ankara Caddesi ile Terme Caddesi'ndeki kaldırımlarda Kar Eritme Solüsyonu uygulaması yaptılar. Kırşehirli hemşehrilerimizin kış koşullarından olumsuz etkilenmemeleri için sahada gece gündüz çalışma yapan ekiplerimize tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” (HABER MERKEZİ)