Kırşehir Belediyesi, başlatmış olduğu alt yapı ve üst yapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 14 ayrı mahallede sıralı bir şekilde devam eden çalışmalarla hem alt yapı sorunlarına çözüm üretiliyor, yapılan üst yapı çalışmaları ile de kentin daha modern bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor.
Sabahın ilk ışıklarında kalkarak Belediye ekipleri tarafından yapımı devam eden projeleri yerinde görerek eksiklik ve aksaklıkları tespit eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, çarşı esnaflarıyla da sık sık bir araya gelerek onlardan gelen istek ve talepleri yerine getirmeye devam ediyor. 
Göreve geldiği günden bu yana yaklaşık 90 milyon lira borç ödediklerini ifade eden Belediye Başkanı Ekicioğlu, 462 milyon 70 bin lira borçla devraldıkları Belediye’nin 21 Eylül 2020 tarihi itibariyle borcunu 373 milyon 253 bin liraya düşürdüklerini söyledi.
Çalışmaları hakkında gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e bilgiler veren Başkan Ekicioğlu, “Biz 462 milyon 70 bin lira borçla Belediye devraldığımızı daha önceden sizlere açıklamıştım. Aradan geçen 1,5 yılda bu rakamı 373 milyon 253 bin liraya indirmeyi başardık. Bu tablo karşısında bizim elimizin kolumuzun bağlı olacağına, bizlerin bırakın hizmet ve yatırım yapmayı çalışanların maaşlarının bile ödeyemeyeceğimizi söyleyenler oldu. Ama biz yılmadan gece-gündüz çalışarak hem tasarrufa gittik, hem de gelir ve gider dengemizi sağladık. Borçlarımızdan 90 milyon lira öderken kendi imkânlarımızla 132 bin m2 sıcak asfalt çalışması ve kilit parke çalışması yaptık. 10 milyon lira da şehir için otobüs terminaline yatırım yaptık. Altyapısı tamamlanmamış kenar mahallelerimizin yollarını sıcak asfalt yerine sathi kaplama yaparak tozdan ve çamurdan kurtaracağız. 50 bin kişiye gıda alışverişi yapabilmeleri için fiş dağıttık. Bizim dağıttığımız gıda yardımlarının dışında hayırsever vatandaşlarımız da ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize yardımlarını esirgemediler, bu yardımlara da biz aracılık yaparak dağıttık” diye konuştu.
Kırşehir Belediyesi tarafından şehrimizde şu an itibari ile devam eden çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Müdürlüklerimize bağlı ekiplerimiz şehrimizin alt yapı problemlerine çözüm üretmek ve kentimizi modern bir üst yapıya kavuşturmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu anlamda şehrimizin birçok mahallesinde yağmurlama drenaj hattı çalışmaları sıralı bir şekilde devam etmektedir. Yenice Mahallemiz Hacıbektaş Bulvarı Uğur Mumcu Basın Anıtı civarında biten alt yapı çalışmasının ve asfalt kazıma işinin ardından devam eden orta refüj ve peyzaj çalışması ile birlikte bölge asfalt serimine hazır hale getiriliyor. Asfalt serimi ile birlikte yıllarca atıl durumda bırakılan Hacıbektaş Bulvarı gayet modern bir görünüme kavuşacak. Kındam Mahallemizin ara sokaklarında asfaltlama çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca ekiplerimiz, Bağbaşı Mahallemizdeki Büyük Ustamız Muharrem Ertaş’ın evinin bahçesi ve evinin çevresinde peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Şehrimizin parklarında ve yeşil alanlarında özellikle sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte sonbahar temizliği çalışmaları aralıksız devam ediyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında ekiplerimiz dezenfekte, ilaçlama, temizlik çalışmalarına devam ederken hemşehrilerimize ücretsiz dağıtımını gerçekleştirdiğimiz maskelerin üretimine de hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.
Başkan Ekicioğlu, yaklaşan kış mevsimi öncesi devam eden altyapı ve asfalt çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek, “Kırşehir’de halkımızın bütün sorunlarını çözümlemeye çalışıyoruz. Onlardan gelen istek ve talepleri yerine getirmek için kaynaklarımızı zorluyoruz. Hem borç ödüyor, hem de yatırımlarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Asfalt çalışmalarımızın yanında sert zemin kilit parke, kaldırım çalışmalarımız da sürüyor. Kısa sürede bu çalışmalarımızı tamamlayarak kışa hazır hale geleceğiz” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)