Belediye Başkan Yardımcısı Uçar, 26. Pazarlama Kongresi’ne katıldı

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan 26. Pazarlama Kongresi’ne katıldı.

Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü iş birliğinde organize edilen 26. Pazarlama Kongresi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde 23-25 Haziran 2022 tarihinde yapıldı.

Kongre açılışına Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gerez, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği (PPAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Her yıl farklı temaların işlendiği Pazarlama Kongresinde bu yıl ana tema, “Tınılar ve Ritimlerin Markaların Pazarlama Stratejileri Üzerindeki Etkisi” olarak belirlendi.

Dinletinin ardından 26. Pazarlama Kongresi açılış programına geçildi. 26. Pazarlama Kongresi açılış konuşmasını ilk olarak Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Özata yaptı. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Özata’nın konuşmasının ardından PPAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıoğlu söz alarak dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

PPAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıoğlu’nun ardından sözü, European Marketing Academy (EMAC) Konferanslardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Elif Karaosmanoğlu aldı.

Prof. Dr. Elif Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin bir konuşma yaptı.

İBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin’in ardından bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, şunları ifade etti:

“Son iki yıldır Covid-19 pandemisi nedeniyle yüz yüze gerçekleştirilemeyen Pazarlama Kongresi’nin 26’ncısı nihayet sizlerin katılımıyla Kırşehir’de gerçekleştiriliyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü ev sahipliğinde 23-25 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen 26’ncı Pazarlama Kongresi’nin ana temasının; Kırşehir’in, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında Türkiye’den dahil olan ilk ve tek şehir olması ve Büyük Ozanımız Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın aramızdan ayrılışının 10’uncu yıl dönümü vesilesiyle tınıların ve ritimlerin markaların pazarlama stratejileri üzerindeki etkisi olarak belirlenmesi ise bizleri Kırşehir olarak gururlandırmıştır. Hepinizin bildiği üzere, tarihten ve kültürden gelen birikimlerimizle Kırşehir denildiğinde ilk akla gelen de Müziktir; Bozlaktır. Müzik, bireylerin ve toplumların hafızalarında biriken yaşanmışlıkların gelecek kuşaklara aktarılması noktasında öncelikli ve önemli bir yere sahiptir. Yüzyıllara dayanan birikimlerimizin insan davranışlarını da etkilemesi noktasında, müziğin tüketicilerin davranışlarını etkilemede ve pazarlama tekniklerinde kullanılmasında hatırı sayılır bir sanat dalı olduğunu söyleyebiliriz. Covid-19 pandemisiyle birlikte, zaten her zaman iç içe olduğumuz müzikle ne kadar sıkı bağlara sahip olduğumuzu yaşadığımız pratikler bizlere bir kez daha gösterdi. Üç gün boyunca devam edecek olan 26’ncı Pazarlama Kongresi’nin bu ve benzeri konularda bizleri daha da aydınlatacağı düşüncesiyle; Kongreye katkı sunan tüm akademisyenlerimize ve araştırmacılara başarılar diliyor; hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından 26. Pazarlama Kongresinin oturumlarına geçildi. 26. Pazarlama Kongresi 25 Haziran 2022 tarihinde Kapadokya Turu ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)