Vali Akın’dan bayram mesajı:

“Bayramlar, birbirimize kenetlenmemizi sağlayan, mutlulukları paylaştığımız müstesna günlerdir”

Vali İbrahim Akın, Salı günü başlayacak Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Kırşehir’de halkın bayramı huzur ve mutluluk içinde geçirmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Vali Akın, yayınladığı bayram mesajında şunları ifade etti: 
“Yüce dinimizce en kutsal zamanlardan birisi olan mübarek Kurban Bayramı’na erişmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bayramlar, toplum olarak birbirimize kenetlenmemizi sağlayan, kırgınlıkları bir kenara bırakarak mutlulukları paylaştığımız müstesna günlerdir.
“Dini ve insani sorumluluklarımızı hatırlatan bu mübarek bayram günlerinde inancımızın, örf ve adetlerimizin getirdiği güzellikler manevi dünyamıza canlılık getirmektedir. Millet olarak bizi diğer toplumlardan farklı kılan en önemli özelliğimiz sevinçte ve tasada el ele vererek dayanışma içinde olmamızdır. Bayramlarda da zorda kalanın yanında olmak, imkânlar dâhilinde muhtaç, yoksul, hasta ve kimsesizlere yardım etmek, çocukları sevindirmek, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi ziyaret etmek, hem dini hem de insani vazifemizdir. Milletçe bu güzel atmosferi hayatımızın her gününe aksettirdiğimiz takdirde sağlıklı ve huzurlu bir toplum olma yolunda çözemeyeceğimiz sorun kalmayacaktır. Bildiğiniz üzere tüm insanlığı tehdit eden Koronovirüs salgını nedeniyle kalabalığın ve yakın temasın arttığı bayramlarda tedbiri elden bırakmamamız gerekmektedir. Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için ilgili kurumlarımızca tüm tedbirlerin alınmış olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Bu duygularla, Kırşehirli hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, bayramın tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.” (HABER: BEYHAN BALLI)