İslam aleminin maneviyatının güçlendiği ve dinimizin hoşgörü unsurunun daha da perçinleştirildiği on bir ayın sultanı Ramazan bugün sona eriyor
27 Mayıs’ta başlayan ve 29 gün süren on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, bugün son iftarla uğurlanacak.
Kırşehir’de Belediye Başkanlığı, Tarım İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü bayram için gerekli hazırlıkları tamamlayarak, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesini sağlayacak.
Yarın başlayacak ve üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın huzur içinde geçmesi için hazırlıklar Kırşehir'de de tamamlandı.
GENEL BAYRAMLAŞMA KÜLLİYE’DE
Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediye Başkanlığı’nca ortaklaşa düzenlenen genel bayramlaşma programı da Ahi Evran Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
Ahi Evran Camiinde kılınan bayram namazı sonrasında gerçekleştirilecek bayramlaşmaya Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra il protokolü, siyasi partilerin il temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, daire müdürleri ile Kırşehirlilerin katılması bekleniyor.
Bayramlaşma töreninde, vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtılacak ve çeşitli ikramlarda bulunulacak.
Bayramın 1. günü öğleden sonra Vali Şentürk ve protokol üyeleri, saat 11.00'de Fatma Bacı Sevgi Evlerini, ardından saat 11.30'da Huzurevini ziyaret ederek devlet koruması altındaki çocuklarla ve Huzurevi sakinleri ile bayramlaşacak ve onlara çeşitli hediyeler verecekler.
Ramazan Bayramı dolayısıyla ek önlemlerin alındığı Kırşehir'de bayram namazı saat 06.03'te kılınacak.

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

KIRŞEHİR Valisi Necati Şentürk de, Kırşehirlilerin bayramını kutladığı mesajında, “Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da günlük hayatımızda yaşadığımız küçük meselelerden çıkan kırgınlıkları bir kenara bırakarak, bayramın getirdiği güzellikleri hep birlikte barış ve sükûn içerisinde idrak edeceğimize inanıyorum. Bu itibarla bayramın getirdiği esenlik ortamının değerini iyi bilmeli ve bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalıyız. Aile büyüklerimizi, sevdiklerimizi ve akrabalarımızı ziyaret etmeli, küçük hediyelerle de olsa çocukların gönülleri alınmalı, kimsesiz, yaşlı ve fakir vatandaşlarımızın yardımına koşmalıyız. Ferdi ve sosyal hayatımızı taze ve canlı tutan bayramlarda özellikle devletimizin koruması altında yaşayan çocuklarımızı, huzurevlerinde kalan yaşlılarımızı ve vatanımızın bekası uğrunda şehit düşen kahramanlarımızın kıymetli ailelerini hatırlayarak, onların her daim yanında olduğumuzu hissettirmeli, sevinç ve acılarına ortak olmalıyız. Bu duygularla, Kırşehirli hemşerilerim başta olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bayramın tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

BARIŞ VE HUZUR TEMENNİSİ

KIRŞEHİR Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bayramın barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunduğu bayram mesajında, “Bayramlar, sosyal hayatımızın en mutena ve en güzel zaman dilimleridir. Zira akrabalar arasında ziyaretleşmeler, kaynaşmalar, muhabbetler zirveye ulaşır. Gönüller huzur ve sevinçle dolar. Böylece tebessümle anacağımız hoş hatıralar oluşur. Bu gelenek ve göreneklerimizi kuşaktan kuşağa aktarmamız için toplum olarak bu güzellikleri yaşamalı ve paylaşmalıyız. İdrak edeceğimiz bu bayram, İslam coğrafyası ve insanlık üzerindeki kara bulutların dağılması, ümitsizliklerin ortadan kalkması ve geleceğe umutla bakabilmek için Rabbimizin bizlere bir lütfu, bir ihsanı, bir armağanıdır. Bu bayramın İslam coğrafyasında akan gözyaşı ve kanın dinmesi için bir vesile olmasını gönülden istemeli, bu yönde hep birlikte dua etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, bayramın, ilimize, ülkemize, bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” ifadesini kullandı.

BAYRAM TEDBİRLERİ TAMAM

Vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmelerini sağlamak için bayram öncesi ve süresince İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü kendi görev ve sorumluluk alanları içerisinde, bayram öncesinde yoğun alışveriş merkezleri, pazaryerleri, otogar, konaklama merkezleri, halkın ve trafiğin kalabalık olduğu yerlerde, şehir içi ve şehirlerarası yollarda resmi ve sivil görevlilerle trafik ve güvenlik önlemlerini de aldı.
Alınan bir dizi emniyet tedbirleri çerçevesinde arife günü olan yarın da vatandaşların güven içerisinde alışverişlerini yapabilmelerini sağlamak için ana caddeler, alışveriş yerleri ve bankalar civarı başta olmak üzere şehrin kalabalık yerlerinde sivil ve resmi ekipler, devriye görevi yaparak, özellikle yankesicilik, kapkaç, dolandırıcılık gibi suçlara karşı gerekli önlemleri aldı.
Şehrimizde Belediye’ye ait görevlerin yerine getirilmesi noktasında hazırlıklarını tamamlayan Kırşehir Belediyesi, bayram gelenekleri arasında yer alan mezarlık ziyaretleri için otobüs seferleri düzenleyecek.
Bayram öncesinde yiyecek ve içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırılırken, vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için işyerlerine gerekli denetimler yapılırken, ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu gereğince vatandaşın bütçesine göre alışverişini yapabilmesi noktasında satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlandı.
Ana caddeler ve ara sokaklarda işportacılık yapan seyyar satıcılar, semt pazarına yönlendirilirken pazarlarda herhangi bir aksaklık meydana gelmemesi için gerekli tedbirler alındı.
Belediye mezarlık ziyaretine gidecek vatandaşlar için 24 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’den 18.00’e kadar otobüs seferleri düzenleyecek, otobüsler Belediye önünden hareket edecek.
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, bayram tatilinin milli birlik ve beraberlik duygularıyla huzur, barış ve güven içerisinde geçirilebilmesi amacıyla yürütülen görevlere ek olarak gerekli tedbirleri aldı.
Emniyet Müdürlüğü de, trafiğin yoğun olduğu ve kazaların sıklıkla meydana geldiği 04.00-08.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında trafik denetimleri yoğunlaştıracak.
Bayram süresince “Özel Yük Taşıma İzin Belgesi” ve “Özel İzin Belgesi” kapsamdaki araçların trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecek. Gerek görülmesi halinde trafik birim amirlerinin talimatı ile ağır tonajlı taşıtların, trafik yoğunluğu sona erinceye kadar uygun yerlerde beklemeleri sağlanacak.
Vatandaşların güvenli ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için alışveriş merkezleri, kuyumcular ve bankalar civarında, şehirlerarası otobüs terminalinde yaya devriyeler ve motorize ekipler görevlendirildi.
Şehrin giriş çıkış noktalarında trafik ve asayiş yönünden suçların önlenmesi ve suçluların yakalanabilmesi için belirli saatlerde yol kontrolleri yapılacağı bildirilirken, ilimiz merkezinde bulunan Bağbaşı, Kümbetaltı, Aşıkpaşa, Şehitlik Mezarlıkları’nda vatandaşların dini duygularını suiistimal etmek isteyen şahıs veya şahısların önlenmesi amacıyla görevlendirilen ekiplerce mezarlık ziyaretlerinin huzur ve sükun içerisinde geçirilmesi sağlanacak.
Umuma açık ve umuma mahsus yerlerde herhangi bir üzücü olay meydana gelmemesi için gerekli denetim ve kontroller aralıksız yapılacak.
Araç ve yaya trafiği açısından yoğun olacağı düşünülen alışveriş merkezleri ve halkın yoğun olarak bulunacağı bölgelerde alınacak trafik tedbirleri ile gerekli trafik düzeni ve güvenliği en üst seviyede sağlanacak.
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce görevlendirilen 7 ekip ile devlet karayolu üzerinde her 30 kilometreye 1 ekip düşecek şekilde planlama yapılırken, görevlendirilen ekip ve personel tarafından bayram tatili süresince özellikle aşırı hız, alkollü araç kullanma, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, çalışma süresi ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce görevlendirilen personel ve ekipler de, şehir içerisinde bayram nedeniyle oluşacak yoğunluk nedeniyle gerekli tedbirleri alırken, olası kazaların engellenmesi ve trafik akışının düzenli olması sağlanacak.
(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)