BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

21-24 Ağustos tarihlerinde kutlayacağımız Kurban Bayramı hazırlıkları
tamamlanırken, Kırşehirliler Ahi Külliyesi’nde bayramı kutlayacak…

KIRŞEHİR’DE halkın huzur içerisinde bir bayram geçirmesi için Kırşehir Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli tüm tedbirlerin alındığı Kurban Bayramı, 21 Ağustos’ta başlayacak ve 24 Ağustos Pazartesi günü tamamlanacak.
Kurban Bayramı'nın huzur içinde geçmesi için Kırşehir'de Belediye, Emniyet ve Tarım İl Müdürlüğü tüm hazırlıkları tamamladı. Vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmelerini sağlamak için 10 günlük bayram tatili süresince asayiş ve genel güvenliğe ilişkin ek tedbirler alındı.
Kurban Bayramı süresince genel güvenlik ve asayiş kontrolü ile Kırşehir’in ve misafirlerinin huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmeleri sağlanacak. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, yoğun alışveriş merkezleri, pazaryerleri, otogar, konaklama merkezleri, halkın ve trafiğin kalabalık olduğu yerlerde, şehir içi ve şehirlerarası yollarda resmi ve sivil görevlilerle trafik ve güvenlik önlemlerini en üst seviyede aldı. Özellikle alışverişin yoğunlaştığı gün olan arife günü, yani bugün vatandaşların güvenle alışverişlerini yapabilmelerini sağlamak için, ana caddeler, alışveriş yerleri ve bankalar civarı başta olmak üzere şehrin kalabalık yerlerinde sivil ve resmi ekipler, özellikle yankesicilik, kapkaç, dolandırıcılık gibi suçlara karşı gerekli önlemleri aldı.
KURBANINIZI SATIŞ YERLERİNDEN ALIN
Kırşehir merkezde et kombinaları ile Ticaret Borsası Hayvan Pazarı ile birlikte Kaman, Mucur ve Akpınar’da kurban satışları yapılıyor.
Kırşehir’de kurban kesim yerlerinin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Kısmet Et Kombinası, Organize Sanayi yolundaki Kırşehir Et Kombinası, Özbağ’daki Nide Et Kombinası, Çiçekdağı yolu 8. Km’de İstanbul Et Kombinası, Kırşehir Belediyesi Kapalı Pazaryeri olarak belirlendi. Evi bahçeli olan ve kişiler evinin bahçesinde hijyen kurallarına dikkat ederek ve atıkları uygun şekilde bertaraf ederek kurbanlarını kesebilecekler.
BAYRAMLAŞMA AHİ KÜLLİYESİ’NDE
Bayram öncesi ve bayram süresince görev yapacak olan personelin, vatandaşların bayramı rahat ve güvenli geçirmeleri için çalışacağı bildirilirken, bayram namazı Ahi Evran Külliyesi’nde kılınacak ve resmi bayramlaşma da Külliyede yapılacak.
Bugün başlayacak 10 günlük bayram tatili nedeniyle trafik ve asayiş tedbirleri artırılırken, bayram süresince mezarlıklar çevresinde trafik ve asayiş yönünden gerekli tedbirler de alındı.
Bayram nedeniyle yapılacak kabristan ziyaretleri için de mezarlıklarda temizlik ve bakım yapılırken, Kırşehir Belediyesi de mezarlık ziyaretine gidecek vatandaşlar için otobüs seferleri düzenleyecek. Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'nda Belediye veteriner hekimi ve Zabıta ekiplerince koordinasyon sağlanarak denetleme ve kontrol sürekli yapılırken, kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, hijyenik şartlara ve dini kurallara azami ölçüde uyulması sağlanacak. Kurban Bayramı’nda özellikle bayramın ilk gününde yapılan kıyma çekimi için de vatandaşlar sokak aralarına kurulan tezgahlardaki makinelerde kıyma çektirmemeleri konusunda uyarılırken, kıymaların kasaplarda hijyenik koşullarda, güvenilir ellerde çekilmesini istedi.
Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca belirlenen et kombinaları, kapalı pazaryeri ve özel mülk alanları dışında uygun olmayan cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanların Belediye Zabıtası'nca tespit edileceği bildirildi. Kurban Bayramı süresince kurban atıkları Belediye ekiplerince kontrol edilip en kısa sürede kaldırılarak çevreyi rahatsız etmesi önlenecek.
KIRŞEHİR BELEDİYESİ’NDE 7/24 HİZMET
Kurban Bayramı süresince kurban atıkları kontrol edilip en kısa sürede kaldırılarak çevreyi rahatsız etmeleri önlenecek. Bu konularda vatandaşlar; her türlü şikâyetlerini günün her saatinde 153 Alo Zabıta veya 214 1010 numaralı AK MASA şikâyet hattına bildirebilecekler. Temizlikle ilgili şikâyetler için 214 1010 veya 153, su arıza işleri için 185, inşaat kanalizasyon sorunları için 214 1010 yangın ve afetler için 110 İtfaiye, cenaze hizmetleri için 188 numaralı telefonlardan 24 saat hizmet verilecek.
Bayram öncesinde yiyecek-içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırılırken, Kırşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için işyerlerine gerekli denetimler yapılıyor.
Ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişini sağlaması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanıyor. Ana caddeler ve ara sokaklarda işportacılık yapan seyyar satıcılar, semt pazarına yönlendirilirken semt pazarlarında da herhangi bir aksaklık meydana gelmemesi için gerekli tedbirler alındı.
Bayram öncesi kurbanlık hayvanlar, Canlı Hayvan Pazarı’nda, Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca alınan kararlar doğrultusunda belirtilen kurbanlık hayvan satış yerlerinde alım ve satımların yapılarak Belediye Veteriner Hekimi ve Zabıta ekiplerince işbirliği ile koordinasyon sağlanarak denetleme ve kontrolü sürekli yapılacak. Kurban kesim yerlerinde sağlık kurallarına, hijyenik şartlar ve dini kurallara azami ölçüde uyulması sağlanacak. Bayram süresince kapalı park alanlarından ücret alınmaması için gerekli tedbirler alınacak.
Mezarlıklarda da kabristanlar arasındaki yolları bozuk olan yerlerde yapım çalışmaları da tamamlandı. Kurban Bayramı öncesinde mezarlıklarda periyodik olarak temizlik ve bakım yapıldı. Mezarlık ziyareti için belediye önünden ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Ayrıca mezarlıklarda arife günü lokum ve gülsuyu ziyarete gelenlere ikram edilecek.
Kurbanlardan çıkacak olan çeşitli atıkların gelişigüzel olarak bırakılmaması ve düzenli toparlanması için Kırşehir Belediyesi, bayram öncesinde Kurban Poşeti de dağıtacak ve kurban kesim yerlerinin ilaçlanarak şehir içine ve mezarlıklara gezici araçlarla gül suyu sıkılacak. (HABER: BEYHAN BALLI)