Koronavirüsle aylardır mücadele eden Türkiye, bu Ramazan Bayramı’nı sokağa çıkma yasağı kararı ile evde geçirecek

BAYRAMDA EVDEYİZ

On bir ayın sultanı Ramazanın sonuna geldik. 23 Mayıs Cumartesi günü tutulacak son oruçla birlikte 24 Mayıs Pazar günü Ramazan Bayramına ulaşacağız. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsü salgını nedeniyle Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıklayınca tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir’de de insanlar bayramı evlerinde kutlayacaklar.
Türkiye 23 Nisan, 1 Mayıs ve 19 Mayıs’tan sonra bir bayramını daha koronavirüsü yüzünden evinde geçirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23-24-25-26 Mayıs’ta 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı. 23 Mayıs Cumartesi gününe denk gelen arefe gününden, bayramın son gününe denk gelen 26 Mayıs Salı gecesi 00.00’a kadar sürecek sokağa çıkma yasağı önceki kısıtlamaların aksine Türkiye’nin 81 kentinde uygulanacak. Alınan bu kararla birlikte Kırşehir’de arefe gününden başlayıp, bayram sonunu kadar devam edecek 4 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar yakınları ve sevdiklerinin bayramını kutlamak için sokağa çıkamayarak, bayramı evlerinde geçirecekler.
65 VE YAŞ ÜSTÜLER İÇİN YENİ SAAT DİLİMİ
24 Mayıs Pazar’a denk gelen bayramın birinci gününde, 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma serbestisi sürecek. 65 yaş ve üstü vatandaşlar için pazar günleri 12.00-18.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma izninin zaman dilimi bayram dolayısıyla değiştirildi. Yeni saat dilimi 14.00-20.00 oldu. (HABER: BEYHAN BALLI)