İslam aleminin iki büyük bayramından biri olan Kurban Bayramı, Kırşehir'de de milli birlik ve beraberlik duygularıyla huzur içerisinde kutlandı.
24 Eylül Perşembe günü başlayan ve 27 Eylül Pazar günü sona eren Kurban Bayramı ve 19-27 Eylül tarihleri arasındaki bayram tatili ilimizde huzur içerisinde geçerken, arife günü yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar ağırlıklı olarak bayramın birinci günü kurban kesiminin ardından da akraba, dost ve komşularıyla bayramlaştı, uzaktan gelerek yakınlarını ziyaret edenler de hasret giderdi.
Kimilerinin hastanelerde kalanları, kimilerinin yetiştirme yurtlarındaki bakıma muhtaç kimsesiz çocukları ziyaret ederek sevindirdiği Kurban Bayramı'nda Emniyet Müdürlüğü'nün güvenliği en üst seviyede tuttuğu ilimizde kayda değer hiçbir huzursuzluk yaşanmadı. Ancak her yıl Kurban Bayramı'nda yaşanan 'acemi kasap' manzaraları bu yıl da tekrarlandı.
Kırşehir'de Valilikçe düzenlenen geleneksel bayramlaşma da bayramın ilk günü 14.00-14.30 saatleri arasında Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.