Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kırşehir Başkanı Ömer Ali Öz, Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.
     Anadolu üretim ve yatırım hareketi kapsamında yatırım yapan MÜSİAD üyelerinden Musa Çelik e ait plastik doğrama imalatı planlanan fabrika inşaatını ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda MÜSİAD yönetim kurulu üyesi olan Musa Çelik’i, ülkemizin geçtiği hassas dönemlerde cesurca yatırım yaparak üretim ve istihdama katkı sağlayacağı için tebrik etti. Başkan Öz; Önemli olan iş insanlarının bu dönemlerde ülkesi için taşın altına elini koyabilmesi. Bu minvalde kardeşimizin bu girişimini canı gönülden takdir ve tebrik ediyor, kuracağı fabrikanın üretim ve istihdama katkı sunmasını ve rabbimden bol bereketli kazançlar nasip etmesini temenni ediyoruz. Her zaman dediğimiz gibi ülkemizin tek bir reçetesi var üretim, üretim, üretim. Bunu yaparken de yerli hammaddenin işlenmesi ile gerçekleşen ihracatın lezzeti daha bir ayrı. Ülkemiz ithalata dayalı ihracatı da azaltıp yerli hammadde ile ihracata yönelmeli. Böylece yeni imalat alanları sahaları açılıp üretim ve istihdam alanı dahada gelişecektir. Ülkemiz ikinci çeyrekte de 7,6 büyüyerek hem ihracat hemde üretim becerisini sürdürmüştür. 
    "Böylece Çin’in yüzde 0,4, ABD’nin yüzde 1,7, İngiltere’nin yüzde 2,9, Avro Bölgesinin ise yüzde 3,9 büyüdüğü bu dönemde ülkemiz, G20’de 2’nci sırada yer alarak küresel ekonomi içerisinde yine pozitif ayrışmıştır.
    "Henüz Covid-19 şokunu tam anlamıyla atlatamayan Küresel ekonomi, Rusya-Ukrayna Savaşı’yla ciddi bir sarsıntı yaşadığı yılın ikinci çeyreğinde, Türkiye ekonomisinin yüzde 7,6 oranında büyüme kaydetmiş olmasını oldukça değerli buluyoruz. Bu bağlamda Türkiye ekonomisinde pozitif büyüme sürecinin önümüzdeki dönemde de süreceğini ve OECD, Dünya Bankası ve IMF gibi kuruluşların ülkemize yönelik büyüme beklentilerini yukarı yönde revize etmek zorunda kalacaklarını tahmin ediyoruz." (HABER MERKEZİ)