Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çağdaş ve modern toplumların olmazsa olmazlarında olan temiz çevreyi oluşturmak ve korumak herkesin görevi olduğunu belirten Başkan Ekicioğlu, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Çevreyi korumak adına poşeti paralı yapıp, dünyanın bütün plastik atıklarını ithal eden; ağacı, denizi; doğayı hiçe sayan bir anlayışa karşı biz de Kırşehir Belediyesi olarak ‘Doğayla barışık temiz Çevre’yi savunuyor ve koruyoruz. Rüzgârın ve güneşin doğaya ve insana sunduğu olanakların bilinciyle doğayı tahrip etmeden, yeni enerji kaynakları oluşturmanın da uzun vadede doğaya ve çevreye büyük katkısı olduğunu düşünüyoruz.

Kırşehir Belediyesi olarak, Güneş Enerji Santrallerimizin kurulmasıyla birlikte karbon salınımının da önüne geçilerek Çevre Dostu bir projeyi hayata geçirdik. Böylesi bir proje ile ağaçlarımızın da doğaya katkısını arttırıyoruz. Güneş panellerinin ilimiz ve çevremiz için de önemli bir faktör olduğunun bilincindeyiz. Belediyemiz için Güneş Enerjisi’nin ilk ve en önemli avantajı bir defaya mahsus olmak üzere panel üretimi sırasında çıkan emisyonun ötesinde herhangi ilave bir sera gazını süreç içerisinde atmosfere yaymamasıdır. Bu Belediyemiz, ilimiz ve çevremiz açısından da çok önemli bir kazanımdır. Bu çerçevede, Güneş Enerjisi, herhangi bir duman, gaz veya diğer kimyasal yan ürünlerden uzak bir süreç ile doğrudan güneş ışınımını elektrik enerjisine çevirerek üretiliyor. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak çevreye duyarlı tüm Yeşil Enerji Teknolojilerinin arkasındaki ana itici güç olan bu çalışmayla Çevre Dostu bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bağlamda tüm hemşehrilerimin Çevre Günü’nü kutluyorum.” (HABER MERKEZİ)