Başkan Ekicioğlu: “Amacımız, Kırşehir’in gelişimi ve halkımızın her alanda rahatlamasıdır; bu noktada ilimiz basınının da önemini biliyor ve demokrasiye olan katkılarının artarak devam etmesini diliyoruz”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan, Başkan Yardımcısı Osman Uçar, CHP İl Başkanı Baran Genç ile birlikte gazete ziyaretleri kapsamında 7 Ocak 2021 Cuma günü sırasıyla Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Ahi TV ve Kırşehir Çınar gazetesini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

AA Kırşehir temsilcisi Abdullah Yıldız, İHA Kırşehir Temsilcisi Enderhan Öz, Ahi TV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eraslan ve Kırşehir Çınar gazetesi imtiyaz sahibi Aydın Kahraman ile gündeme ilişkin görüş alışverişinde bulunan Başkan Ekicioğlu, Millet İttifakı olarak ülkenin ve şehrin sorunlarını bildiklerini ve bu bağlamda çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini açıkladı.

Ziyaret kapsamında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Ekicioğlu, gündeme ilişkin düşüncelerini aktarırken şunları ifade etti:

“Bugün Türkiye’nin geldiği noktada sorunların çözümünün de hukuk ve demokrasi yoluyla olduğunun bilincindeyiz. Yaşanan siyasi gelişmeler ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz da hem partilerimiz hem de belediyelerimizin bugün seçim olacakmış gibi vatandaşın yanında ve çözüm odaklı çalışlalar yapmasını gerektiriyor. Biz de bu bağlamda seçim olsa da olmasa da Kırşehirli hemşehrilerimizin huzur ve refahı için sahadayız ve çalışmalarımız aralıksız sürüyor.

“Ekonomik alanda yaşanan gelişmeler de göstermiştir ki istihdama ve üretime yönelik çalışmalar yapmadan ve projeler üretmeden halkımızın refaha kavuşması çok zordur. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak yıllardır atıl durumda bulunan Farbel Boya Fabrikası ve alanını alarak büyük bir projenin başlatılması için öncülük ettik. Kurmayı hedeflediğimiz ve Büyükşehir Belediyelerimizi de projelerimize dahil etmeyi düşündüğümüz bu projemizle Belediyecilik alanında Türkiye’ye örnek olacağız. Bununla birlikte 20 Milyon Liralık tasarruf sağlamayı hedeflediğimiz GES Projemiz başta olmak üzere Kırşehir’de yapılamaz denileni yaptık. Ahi Külliyesi içerinde 32 meslek grubunun faaliyette bulunacağı iş yerlerine, söz konusu yerlerin faaliyete geçebilmesi için şirkete devrederek iskân verdik.

“Gelinen süreçte borcumuzu 462 Milyon gibi devasa bir rakamdan 190 Milyona düşürerek yaptık. Üstelik yatırımlarımızın tamamını da sıfır kerdi ile gerçekleştirerek Türkiye’de örnek bir Belediyecilik sergiliyoruz. Özellikle 2021 yılında birçok bölgede yeni çalışmalara Belediye olarak imza attık. 2022 yılı sonu ve 2023 yılı başı hedeflerimiz arasında özellikle kenar mahallelerimizde el değmemiş yol ve kaldırım çalışması kalmayacak.

Amacız, Kırşehir’in gelişimi ve halkımızın her alanda rahatlamasıdır; bu noktada ilimiz basınının da önemini biliyor ve demokrasiye olan katkılarının artarak devam etmesini diliyoruz.” (HABER MERKEZİ)