Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
Basın mensuplarının önemli görevleri bulunduğu ve toplum ile devlet arasında köprü olarak 4. kuvvet rolünü üstlendiğini ifade eden Başkan Ekicioğlu mesajında şunları kaydetti:
“Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak, bireylerin haber alma, bilgilenme ve öğrenme haklarının en başında basın gelmektedir. Basının, doğru ve tarafsız haber vermek, olaylar ile ilgili toplumu aydınlatmak, yaşanan olumsuzlukları sorgulayarak kamu yararını ilgilendiren konularda kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır.
“Basın emekçilerimiz; gece, gündüz, yaz, kış demeden her türlü zor şartta görevlerini icra etmekte, toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesine ve korunmasına çok önemli katkı sunmaktadırlar. Basın mensuplarımız bu önemli görevler ile birlikte, toplum ile devlet arasında köprü olarak 4. kuvvet rolü üstlenmektedir.
“Türk basınında sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümünde, basın meslek ilkelerinden asla taviz vermeden, görev ve sorumlulukları ile kamu görevi yapma hassasiyeti gösteren bütün basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.’’
(HABER: BEYHAN BALLI)