Ekicioğlu: “Liyakata değil de cemaate dayalı bir sistem olursa ne yazık ki sonu 15 Temmuz gibi olur”

Başkan Ekicioğlu’ndan 15 Temmuz mesajı

Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Türk Milleti’nin hain FETÖCÜ çetelere geçit vermeyerek, planlanan kirli oyunların bozulduğuna dikkat çeken Başkan Ekicioğlu mesajında şunları söyledi:
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, demokrasi tarihimizde önemli bir yere sahip olup, darbelerden ve darbecilerden çok çekmiş olan Türk halkının, darbecilere üst seviyede bir demokratik tepkiyle cevap verdiği gündür.
“Evet, geçmişten bu yana hepimiz biliyoruz ki; emperyalizm diye adlandırdığımız uluslararası sermaye ve istihbarat örgütleri ile işbirliği içerisinde olan derin güçler tarafından organize edilen darbelerle demokrasimiz kesintiye uğratılmış, darbeler ülkemizin üstüne adeta kara bir bulut gibi çökmüştür.
“15 Temmuz gecesinde, uluslararası istihbarat örgütleri ile işbirliği içerisinde olan hain FETÖ terör örgütünün mensupları tarafından tertiplenmiş bir darbe girişimi ile ülkemiz demokrasisi işletilmez hale getirilmek istenmiştir. Ancak hem yüce Meclisimiz, hem Cumhuriyet ve demokrasiye bağlı ordu ve emniyet güçleri mensuplarımız ve en önemlisi şimdiye kadar darbelerden çok çekmiş olan halkımız tarafından, hain FETÖCÜ çetelere geçit verilmemiş, planlanan bu kirli oyun bozulmuştur.
“15 Temmuz darbe girişiminden çıkarılacak çok fazla ders vardır. Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni içine sindiremeyen tarikatçı ve cemaatçi odaklar; devletimizin askeri, mülki, yargı gibi bütün organlarına adeta patlamaya hazır bir dinamit gibi yerleştirilmiş, demokrasimize ve Cumhuriyetimize her türlü zararı vermişlerdir. Yalanla, iftirayla, kumpasla, karalamayla ve sahtekârlıkla ülkemiz demokrasisinin üstüne çöreklenen bu hain FETÖ terör örgütü, 15 Temmuz’da devleti tamamıyla ele geçirmek için bu hain darbe kalkışmasını gerçekleştirmişlerdir.
“Oysa ülke yönetiminde, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar ülkesi olamaz’’ veciz sözü hareket noktamız olsaydı, 15 Temmuz yaşanmayacaktı. Hain FETÖ terör örgütünün devlet içerisinde bu kadar örgütlenmesine göz yumanlar ve önlerini açanlar da en az onlar kadar suçlu, en az onlar kadar Cumhuriyetimize ve Demokrasimize düşmandır.
“Bu darbe girişimini iyi analiz etmek gerekir. Demokratik ülkelerde, demokrasi dışı oluşumlara destek ve ayrıcalık verilmemesi gerektiği ortaya çıkmıştır. Devletin, cemaatlere teslim edilmemesi gerçeği ortaya çıkmıştır. Bunun adı bugün FETÖ olur, yarın başka bir grup olur. Eğer demokrasi istiyorsak, devlet idaresi bu tür tarikat ve cemaat gruplarından uzak tutulmalıdır. Bu gerçeği bilerek ülkeyi yönetmek gerekir. Eğer devletimizin gerçek bir demokrasi içerisinde var olması isteniyorsa, herkesin eşit şartlarda ve güzel bir ülkede yaşaması isteniyorsa hiçbir gruba, örgüte, kişiye taviz verilmemeli, ayrıcalıklar tanınmamalıdır.
“Bu gerçeklerden hareketle bir daha böylesine acı olayların yaşanmaması için yapılması gereken tek şey laikliğe sıkı sıkıya bağlı kalmaktır. Hiçbir cemaat ve tarikatın menfaati gözetilmeden, Cumhuriyet ve Demokrasiye bağlı, Atatürk devrimlerine sahip çıkan liyakat sahibi, hiçbir kişisel ve grup çıkarı olmayan ülkesini ve halkını düşünen kadrolar kamu görevinde olmalıdır. Liyakata değil de cemaate dayalı bir sistem olursa ne yazık ki sonu 15 Temmuz gibi olur.
“15 Temmuz aynı zamanda bizi biz yapan birlik ve beraberlik duygumuzu en üst seviyede hissettiğimiz bir günün adıdır. Toplumun her kesiminden ülkenin geleceğini düşünen herkes o gün darbeye dur demiş, Türk halkı demokrasiye sahip çıkmıştır.
“Bu duygu ve düşüncelerle o gün hain FETÖ çetesine geçit vermeyerek demokrasi için canını siper eden başta Ömer Halisdemir olmak üzere bütün şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.’’ (HABER MERKEZİ)