Kırşehir’de, 34. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen yöresel yemek yarışmasında, Ahi Kadınları hünerlerini sergiledi. Ağalar Konağında düzenlenen yarışmada, derece yapan aşçılara ödülleri Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu verdi.
15 Eylül 2021 Çarşamba günü Ağalar Konağı’nda yapılan yarışmaya Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve eşi Fatma Ekicioğlu, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz katıldı.
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmada, Kırşehir yöresine özgü yemek çeşitleri jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Ödül töreninin ardından konuşan Vali Akın, dereceye giren yarışmacıları ve tüm katılımcıları tebrik etti.
Başkan Selahattin Ekicioğlu da Kırşehir’in ve Kırşehir yöresinin kültürel birikimlerinin bu tür programlarla tanıtımın önemine vurgu yaparak, yarışmaya katılan katılımcıları kutladı. Başkanımız Ekicioğlu “UNESCO tarafından 2021 Yılı Ahi Evran Yılı ilan edildi. Bizlerin de Kırşehir olarak bu kapsamda farkındalık yaratmak amacıyla ne gerekir. 34. Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ağalar Konağı’nda gerçekleştirilen Yöresel Yemek Yarışmasına katılan tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyor ve dereceye girerek ödül alan Yöresel Yemek Yarışmasında Ahi sofrası kategorisinde Ahi Çirleme Tatlısı ile Demet Tosun’u, Yöresel Et ve Sebze Yemekleri kategorisinde Cevizli Çorba ile Kibar Bayındır’ı, Hamur İşleri ve Tatlılar kategorisinde ise Pekmez Peltesi ile Ayşe Kuzu’yu tebrik ediyorum.” dedi. (HABER MERKEZİ)