Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ilkokul, ortaokul ve liseleri ziyaret etmeye devam ediyor.

Belediye Başkanı okul ziyaretleri kapsamında 5 Ocak 2022 Çarşamba günü Prof. Dr. Erol Güngör İlkokulu ve Prof. Dr. Erol Güngör Ortaokulu ile Kırşehir Merkez Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenci, öğretmen ve idarecilerle bir araya geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Polat, Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Karaman ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cumhur Uzun’la birlikte şehrimizde başlattığı okul ziyaretlerine devam eden Başkan Ekicioğlu, okulların sorunlarını yöneticileriyle istişare ederken eğitim durumuyla ilgili de görüş alış verişinde bulunmaya devam ediyor.

Başkan Ekicioğlu ziyaretleri sırasında geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizle sohbet ederken; öğretmen ve idarecilerle de eğitimin genel durumu, öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaç ve beklentileri noktasında görüş alış verişinde bulunuyor.

Başkan Ekicioğlu, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullarımızın şehrimiz ve ülkemiz açısından önemini vurgulayarak, ülkenin büyümesi ve kalkınmasının yolunun eğitimden geçtiğini belirtti.

Başkan Ekicioğlu, gelinen noktada ilk yapılması gerekenin bütçeden Milli Eğitime kaynak aktarımı olması gerektiğinin altını çizerek şu açıklamada bulundu:

“Bugün ülkemizin geldiği noktada eğitimin önemi daha da artmıştır. Pandemi sürecinin de eklenmesiyle oluşan bilgi açığını kapatmak için çalışmalar yapılmalıdır. Bugün 100 binin üzerinde öğretmen adayı atama beklemektedir. Yapılan araştırmalara göre 43 bin 627 dersliğe ihtiyaç var. Sorunların çözümü noktasında mutlaka bir Eğitim Bilim Kurulu oluşturulmalı ve Eğitim Şurası yapılmalıdır. 3600 Ek Gösterge polislerimizle birlikte öğretmenlerimize zaman kaybetmeden verilmeli ve bu konuda daha önce verilen sözler tutulmalıdır.” (HABER MERKEZİ)