Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde muhtarlarla bir araya geldi.
Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’ndeki programa Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte Milletvekili Dr. Metin İlhan, CHP İl Başkanı Ecz. Şeref Baran Genç, İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclisi Üyeleri ile Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.
Kırşehir merkez mahalle muhtarlarının 19 Ekim 2021 Muhtarlar Günü nedeniyle Başkan Selahattin Ekicioğlu’nu ziyaret etmelerinin ardından Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da 21 Ekim 2021 Perşembe günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde mahalle muhtarlarımız, köy muhtarları ve eşlerinin de katılımıyla yemekli müzik dinletisinde bir araya geldi. 
Programa Başkan Ekicioğlu ile birlikte Milletvekili Dr. Metin İlhan, CHP İl Başkanı Ecz. Şeref Baran Genç, İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.
Başkan Ekicioğlu programa katılanlara hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“Göreve geldiğimiz günden bu yana Kırşehir’deki başta muhtarlarımız olmak üzere STK’larla, Üniversiteyle, sendikalarla, derneklerle, kadın ve gençlerimizin içinde bulundukları dayanışma ağlarıyla ve Kent Konseyi ile sürekli istişare içerisinde bulunarak periyodik toplantılar organize ediyoruz. Bilindiği üzere Muhtarlıklarımız kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan bir yapı olması bağlamında bizim de Kırşehir Belediyesi olarak çok önemsediğimiz ve birlikte çalıştığımız bir kurumdur. Muhtarlarımız ve Muhtarlık Kurumu olmadan bir kentin yönetim ayağı her zaman eksik kalacaktır. Muhtarlarımız, hemşehrilerimizle yerel yönetimlerimiz arasında adeta bir anahtar ve köprü görevi üstlenmişlerdir. Biz, muhtarlarımızla sadece Muhtarlar Günü’nde değil sürekli buluşuyor ve istişare içerisinde bulunuyoruz. Önümüzdeki süreçte de yapacağımız çalışmalarda muhtarlarımızın görüş ve önerilerini dikkate alacağız. Onlar, yerelde hemşehrilerimizin sesidir. Demokrasi işleyişinde ve kamu idaresinde önemli bir yere sahip tüm muhtarlarımızın, 19Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”
Başkan Ekicioğlu’nun konuşmasının ardından Milletvekili Metin İlhan da bir konuşma gerçekleştirerek “Muhtarlarımız demokrasinin temel taşlarıdır” ifadesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)