Şehrimizin en işlek caddelerinden olan, ancak yıllardır bir türlü el atılmayarak kaderine terk edilen Müftülük Caddesi, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından modern bir görünüme kavuşturuldu. 
Seçimler sırasında bölge esnafına modernleştirme sözü veren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir’de yeme-içme sektörüne ait çok sayıda dönercinin faaliyet gösterdiği Müftülük Caddesi’nde başlattıkları yenileme çalışmalarının bir kısmının tamamlandığını söyledi.
Başkan Selahattin Ekicioğlu, Müftülük Caddesi’ndeki kaldırımları genişletip, yolu tek şeride düşürdüklerini, böylece hem esnafların, hem de vatandaşların rahat bir ortama kavuşacağını ifade etti.  
Kırşehir Mimarlar Odası ile yaptıkları ortak çalışma sonucunda bölgede tek yön uygulamasına geçmeye, kaldırımları genişletip, yolu daralmaya karar verdiklerini belirten Başkan Ekicioğlu, ’’Halkımızın Müftülük Caddesi olarak bildiği ve daha çok tavuk ve et dönercilerinin bulunduğu bu bölgemiz neredeyse 16 saat halkımıza hizmet veren canlı bir caddemiz. Yaptığımız bu çalışmayla hem bölgenin trafik sorununu, hem alt-yapı sorununu, hem de bu bölgedeki esnaflarımızın yaşadığı sorunları kalıcı bir şekilde çözüyoruz. Mimarlar Odası ile yaptığımız ortak çalışma sonucunda bölgede tek yön uygulamasına geçilmesi kararı almıştık. Hazırladığımız projeyle kaldırımları genişletip, yolu da tek şeride dönüştürdük. En kısa sürede bu bölgede çalışmalarımızı tamamlayacağız. Böylece bölge esnafımız da halkımıza açık alanda daha güzel bir ortamda, daha sağlıklı ve hijyenik ve kaliteli bir ortamda hizmet sunma imkanına kavuşmuş olacak” dedi.
Geçmiş yıllardaki rakamlara göre 5-6 milyon liraya mal olacak bu çalışmaları çok uygun bir fiyata; neredeyse bir daire fiyatına bir firmaya ihale ettiklerini ve sürekli çalışmaları takip ederek kaliteli bir yatırımı hayata geçireceklerini belirten Başkan Ekicioğlu, “Kırşehir Belediyesi olarak maddi imkanlarımız çok sınırlı. Bir yandan geçmiş yıllara ait borçları ödüyor, bir yandan da kalıcı yatırımları ve hemşehrilerimize verdiğimiz vaadlerimizi tek tek hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle her kuruşumuzu yerli yerince çar-çur etmeden, şeffaf bir şekilde kullanıyor ve hemşehrimizi en güzel yatırım ve hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Çünkü Kırşehir halkı her şeyin en iyisine layık” diye konuştu.
Başkan Ekicioğlu, Müftülük Caddesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasının ardından daha sonra sırasıyla ara sokaklarda, Maşaderesi Caddesi’nde ve Cumhuriyet İlkokulu’nun bulunduğu Aşıkpaşa Mahallesi’nde devam edeceğini sözlerine ekledi.  (HABER: SALİH GÜNER)