Başkan Selahattin Ekicioğlu: “Hemşehrilerimizin yaşam standartlarının iyileştirilmesi bizim öncelikli görevimizdir”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 28 Temmuz 2022 Perşembe günü Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen; Kent Park'taki, Sabriye-Hasan Kılıç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışını Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Belediye Başkan Yardımcılarıyla birlikte gerçekleştirdi.

Kırşehir’de yaşayan engelli vatandaşların toplumsal yaşama daha çok katkı sunacakları Sabriye-Hasan Kılıç Engelsiz Yaşam Merkezi önünde yapılan kahvaltı sonrası yapılan programda konuşan Başkan Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Daha önce Kırşehir’deki engelli hemşehrilerimizin de talepleri doğrultusunda söz verdiğimiz projelerden biri olan ve Kırşehir’de yaşayan engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama daha çok katkı sunacakları “Sabriye - Hasan Kılıç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde siz değerli hemşehrilerimizle bir arada bulunmanın sevincini yaşıyoruz. Hepinizin bildiği üzere, iç dizaynı ve çevresinde tamamlanan peyzaj çalışmalarımızla birlikte değerli hemşehrilerimizin yaşam standartlarının iyileştirilmesi için Sabriye - Hasan Kılıç Engelsiz Yaşam Merkezi’ni şehrimize kazandırmış olduk. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak bundan sonra da ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

“Kırşehir Belediyesi olarak amacımız, ilimizde yaşayan tüm toplumsal kesimlerle kendi yaşam alanlarında bugün olduğu gibi bundan sonra da her zaman birlikte olmak. Sabriye- Hasan Kılıç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin kurulmasında yapmış oldukları katkılardan dolayı Sayın Fatma Tekbaş ve değerli ailesine de buradan sizler adına bir kez daha teşekkür ediyor; Sabriye-Hasan Kılıç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Kırşehir’imize hayırlı olmasını diliyorum.”

Başkan Ekicioğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da Sabriye-Hasan Kılıç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hayırlı olasını diledi.

Milletvekili İlhan, böylesi merkezlerin ülkede az sayıda bulunduğuna dikkat çekerek, engelli hemşehrilerimizin beklentileri doğrultusunda ülke genelinde yaygınlaşması dileğinde bulundu.

Milletvekili İlhan, ayrıca Kırşehir Belediyesi’nin çok önemli bir projesi olan KIR-KÖY’de de dezavantajlı guruplar için alternatif alanlar oluşturulacağının ve hemşehrilerimize hizmet sunacağının altını çizdi.

Sabriye-Hasan Kılıç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin kurulmasında katkı sunan Sabriye-Hasan Kılıç’ın kızı olan emekli öğretmen Fatma Tekbaş da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Benim için çok özel olan böyle bir günde burada bulunduğunuz için teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Ben emekli bir öğretmenim, yıllarca Ankara’da görev yaptım ve emekli oldum. Ama memleketime olan sevgim ve hasretim hiç bitmedi. Her zaman yüreğimde o aşkı hissettim. İstedim ki, memleketime hayırlı bir eser kazandırayım ve istedim ki benim bu günlere gelmemde büyük katkısı olan annem Sabriye Kılıç ile babam Hasan Kılıç’ın hatırası bu eserle birlikte yaşasın. Sağ olsun Belediye Başkanımız ve değerli personeline bu düşüncemi açtığımda onlar da memnun oldular ve en güzel projenin engelli kardeşlerimize yönelik bir merkez olacağı kanaatine vardık. Sevgi hayattaki en büyük gücümüzdür. Engelli olmak demek, organlarımızda bir eksikliğin bulunması değildir. Gerçek engellilik, yüreğinde sevgiyi hissedememektir, beyninde paylaşımcılığı düşünememektir. Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşamın tüm alanlarına eşit fırsatlar ile katılmaları çok önemlidir. Bu konuda, gerek devlet, gerekse toplum olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Ben de bir birey olarak, üzerime düşeni yapmaya çalıştı. Çok sevinçliyim, mutluyum. Başta projenin hayata geçmesini sağlayan belediyemiz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sabriye-Hasan Kılıç Engelsiz Yaşam Merkezi hayırlı uğurlu olsun.” (HABER MERKEZİ)