CHP Kırşehir İl Başkanı Baran Genç, önceki gün Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek, 23-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilerek merhum Bozlak ustası Neşet Ertaş’ı anma etkinliklerine davet etti.
25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Neşet Ertaş’ın ölümünün 10. yılında Kırşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenecek etkinlikle anılacak. Kırşehir Belediyesi programla ilgili çalışmalarını yoğun şekilde sürdürürken, CHP Kırşehir İl Başkanı Baran Genç, Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Uzun ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Umut Yoldaş’la CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. 
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başkan Baran Genç, “Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na örgütümüzün Kırşehir’de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardık ve 23, 24 ve 25 Eylül tarihlerinde Kırşehir Belediyemizin düzenlediği Unesco Müzik Festivalimize ve Neşet Ertaş’ı Anma Etkinliklerine davet ettik. Programı uygun olması katılabileceğini ifade etti” dedi.
Bu arada Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bozlağın anavatanı olan Kırşehir’in yetiştirdiği bozlak ustası Neşet Ertaş’ı adına yakışır şekilde anmak için çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerini belirterek, “UNESCO’nun Müzik Şehirler Ağı’na giren; Dünya Müzik Şehri Kırşehir’de Neşet Ertaş ustayı en iyi şekilde anmak hepimizin görevi. Dünya’daki birçok müzik otoritesi tarafından sesi ve sazıyla efsane olarak kabul edilen 'Gönül Dağı'nın yanık yüreği Anadolu Abdal geleneğinin temsilcisi ozanımız Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 10. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum" dedi.
Başkan Ekicioğlu, Neşet Ertaş Anma Etkinliklerine Türkiye’de pek çok ünlü sanatçının yanı sıra Almanya, Gürcistan, İtalya gibi ülkelerdeki UNESCO şehirlerinden de konuk sanatçıların da katılacağını sözlerine ekledi. (HABER: BEYHAN BALLI)