Bugün sabah Kırşehir’deki yazılı ve görsel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Vali Akın:

“Basınımız sayesinde demokrasi
kültürümüz her geçen gün gelişiyor”

Vali İbrahim Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kırşehir Basın Konseyi tarafından düzenlenen kahvaltıda ilimiz basın çalışanlarıyla bir araya geldi.
Ağalar Konağında düzenlenen kahvaltı programında bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, mesleğin gerektirdiği ahlaki kuralları göz ardı etmeden görevini hakkıyla yerine getiren basın mensuplarımız sayesinde demokrasi kültürümüzün her geçen gün geliştiğini, farklı görüş ve düşüncelere olan saygının da giderek arttığını söyledi.
Tarih ve kültür şehri Kırşehir’de halkımızı bilgilendiren, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini yansıtarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunan yerel basınımızın bundan sonra da aynı özveriyle görevini yerine getireceğine inandığını belirten Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi 10 Ocak hem Çalışan Gazeteciler Günü hem de İdareciler Günü olarak kutlanmaktadır. Dolayısıyla, hem basın mensuplarının hem de biz idarecilerin günü kutlu olsun. Gazetecilik toplumumuzda saygınlığı ve ağırlığı olan bir meslektir. Her mesleğin güzel yanlarının olduğu gibi zor yanları da var. Basın mensupları da mesleğin getirdiği tüm zorluklara rağmen, halkımızı haberdar etmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadırlar. Yağmurda, çamurda, soğuk-sıcak demeden sizler haber peşinde koşarken bizler de günün her saatinde görevimizi ifa etmeye çalışıyoruz. Kırşehir’de görev yaptığım süre içerisinde, yerel basınımız doğru, dürüst, tarafsız bir şekilde halkın sesi olmuştur. Basın, vatandaşlarımızın dertlerini, sorunlarını bizlere iletmek, gelişen olaylardan kamuoyunu bilgilendirmek gibi önemli görevler üstlenmektedir. Şehrimizin gelişmesi ve ilerlemesi konusunda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı anlayışla hizmet edeceklerine inandığımız bütün basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.
Toplantının açılışında konuşan Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık, basının tarafsız haber alma hakkını kullanması açısından toplumda önemli bir işlev yerine getirdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Basın kuruluşları, faaliyet gösterdikleri bölgede ya da ülkede vatandaşın gündeminin takip edilmesini ve sorunlarının duyurulmasını sağlayarak kamuoyunun gören gözü, işiten kulağı, söyleyen dili olmaktadır. Basın, bu nedenlerle, demokratik sistemlerin sağlıklı bir şekilde işlemesini temin eden ana unsurlardan biridir. Yerel basın kuruluşları faaliyet gösterdikleri bölgenin sesi olmakta, o bölge insanının çevresinde olup bitenlerden doğru ve objektif bir biçimde haberdar olmasını, halkın düşünce ve taleplerinin duyurulmasını, bölgenin içinde bulunduğu sorunlarla ilgili çözüm önerilerinin sunulmasını ve bunların takibini sağlayarak idarenin kamuoyu adına denetlenmesi fonksiyonunu da yerine getirmektedir. Basın faaliyetlerinin temelini teşkil eden gazetecilik ise halkın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındırmakta olan müstesna bir meslektir" dedi.
Programda Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz da bir konuşma yaparak, Kırşehir Belediyesi bünyesinde Basın Müzesi kurmak için çalıştıklarını ifade ederek, Kırşehir’e hizmet eden tüm basın mensuplarının gününü kutladı.
Ağalar Konağında düzenlenen organizasyona Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Araz ve Osman Uçar, KAEÜ'si Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Özdemir, Kırşehir’de görev yapan yazılı ve görsel basın mensupları, ajan temsilcileri ile muhabirleri katıldı. (HABER: BEYHAN BALLI)