Kırşehir Barosu Yönetim Kurulu:
“Baroların gündeme taşınması yerinde değildir.”

Kırşehir Barosu Yönetim Kurulu basında ve sosyal medyada baroların yeniden yapılandırılacağını yönündeki haberleri değerlendirdi.
Avukatlık Kanununun maddelerinin değiştirileceği yönündeki söylentileri değerlendiren Kırşehir Barosu Yönetim Kurulu konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Son günlerde basında ve sosyal medyada baroların yeniden yapılandırılması ve seçim sistemi konusunda çeşitli haberler yapılmaktadır.
“Ortada resmi olarak TBB’ye veya barolara tebliğ edilmiş bir değişiklik taslağı mevcut değildir. Bu nedenle konu hakkında basında çıkan haberler haricinde ayrıntılı bilgimiz bulunmamaktadır. Yapılacak değişikliğin “her ilde birden fazla baro kurulabilmesi, barolara kayıt mecburiyetinin kaldırılması, baro organları için yapılacak seçimlerde nisbi sistemin uygulanması, Avukatlık Kanunu 76 ve 95. Maddenin değiştirilmesi” hususlarında olacağı söylenmektedir.
Bahse konu hususlarda şu an yürürlükte bulunan 1136 sayılı Avukatlık Kanunu yeterli maddelere sahiptir. “Bu nedenle yapılması düşünülen değişiklik avukatlık mesleğini ileri değil geri götürecek niteliktedir. Hele “bir ilde birden fazla baro kurulması” fikri marjinal grupların etkinliğini arttırabilecek ve milli güvenlik meselesine dönüşebilecektir. Bu durum, değişiklik yapılması, Baroların yapısıyla oynanması halinde ortaya çıkabilecek yüzlerce sorun arasında en önemlisidir.
“Ülkemizi etkileyen salgın nedeniyle tüm kesimler gibi avukatlar da ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Böylesi bir ortamda bu kanun değişikliğinden söz edilmesi uygun olmamıştır. Sadece avukatların değil yargının da çözüm bekleyen pek çok sorunu varken Baroların gündeme taşınması yerinde değildir.
“Umudumuz sağduyunun galip gelerek bu değişikliklerden vazgeçilmesi, kanunda değişmesi düşünülen yerler var ise TBB ve Baroların görüşleri alınarak aksayan yerlerin düzeltilmesi yönündedir. Kamuoyuna saygı ile duyrulur.”(HABER:BEYHAN BALLI)