HUDER Kırşehir Şubesi Başkanı Bilgehan Altaş:

“Avukatlık mesleği, hak ve özgürlükler için vazgeçilmezdir”

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Kırşehir Şubesi Başkanı Bilgehan Altaş, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesajı yayımladı.

Avukatlık mesleğinin adalet hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Bilgehan Altaş, avukatların mesleki sorunlarına çözüm bulunması ve savunma imkânlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Bilgehan Altaş, mesajında şunları ifade etti:

“Avukatlık mesleği, hak ve özgürlükler ile hukukun üstünlüğü ilkesinin güçlendirilmesi için vazgeçilmez öneme sahiptir. Avukatlık mesleği, adalet hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası ve hak arayışının en önemli unsurudur. Avukatların mesleki sorunlarına çözüm bulunması ve savunmanın imkânlarının güçlendirilmesinin ancak tüm paydaşların desteği ile mümkündür.

“Hukukun tüm paydaşlarının avukatlık mesleğinin önemine ilişkin hemfikir oldukları ölçüde hukuk devletine güven artacaktır. Avukatlık mesleğinin hukuk devletinin olmazsa olmazı olduğu bilincinin başta tüm adalet camiası olmak üzere paylaşıldığı, mesleğin sorunlarının aynı zamanda adalete erişim sorunu temelinde değerlendirildiği bir bakış açısının kalıcı olması temennisi ile 5 Nisan Avukatlar gününü kutlarız.” (HABER: BEYHAN BALLI)