Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Mustafa Yılmaz:

“Atatürk’ü ilimizde ağırlamanın
onurunu 100 yıldır yaşıyoruz”

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Mustafa Yılmaz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 100. yılı dolayısıyla hedeniyle bir mesaj yayınladı.
“Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu halkının birlik ve beraberlik ruhunu perçinleştirmek ve direniş ruhunu tüm Anadolu’ya yaymak amacıyla Heyet-i Temsiliye Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Ankara’ya geçerken 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir’e uğramışlardır. O gün Kılıçlı Köprüsü mevkiinde geneli gençlerden oluşan kararlı ve inançlı Kırşehir halkı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Heyet-i Temsiliye Üyelerini adeta bağırlarına basmış, Kurtuluş ve Kuruluş yolundan asla vazgeçmeyeceklerini bildirmişlerdir.
“O zor günlerde, büyük bir kararlılık göstererek Anadolu Halkı’na önderlik ederek bağımsızlığa kavuşturan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ilimizde ağırlamanın onurunu 100 yıldır yaşıyor, O’nun çizdiği o aydınlık yoldan ve bizim için ekmek, su kadar önemi olan Cumhuriyet değerlerinden asla vazgeçmeyeceğimizi, o gün Kılıçlı Köprüsü’nde bulunan gençlerin azim ve kararlığıyla bir kez daha bildiriyoruz.” (HABER MERKEZİ)