Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Seyfi: 

“Atatürk ve arkadaşlarını, ilimize gelişinin 101. yıldönümünde saygı ile anıyoruz”
 

Kırşehir İl Genel Meclis Başkanımız Hacı Ömer Seyfi, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 101.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
İl Genel Meclis Başkanımız Seyfi mesajında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Aralık 1919’da Kırşehir’e gelişinin 101. yılıdır. Birinci Dünya Savaşı sonrasında yurdumuzun yer yer işgal edilmesi karşısında; Erzurum ve Sivas Kongreleriyle alınan kararlar neticesinde halkın moralini yüksek tutmak amacıyla yaptığı ziyaretlerden biri de Kırşehir’e olmuştur. Onlar, bu toprakların bağımsızlığını kazanması, düşmanların topraklarımızdan sökülüp atılması için yola çıktılar. Hiçbir zaman yılmadılar, kararlı bir şekilde yollarında yürüdüler” dedi.
Kırşehir’in, tarihi boyunca çok önemli görevler üstlendiğini kaydeden Başkanı Seyfi, mesajını şöyle tamamladı:
“Milli Mücadele döneminde de Kırşehirli gençler, Mustafa Kemal Atatürk’e ve arkadaşlarına desteklerini vermişlerdir. Anadolu’da yürütülen bu çalışmalar, bir süre sonra meyvesini vermiş ve milletimizin tam bağımsızlık mücadelesi ile vatan toprakları düşmanlardan temizlenerek bugünkü bağımsız Türk Devletimizin temelleri atılmıştır. Türk milletinin en belirgin özelliklerinden biri olan milli dayanışma, birlik ve beraberlik ruhu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında en önemli rolü oynamıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de Türk milletinin birlik ve beraberliği ülkemizin geleceğine ışık tutacak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en önemli etken olacaktır. Kırşehirliler, Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği desteğin, onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun bir göstergesi olduğunu ifade ediyor, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, ilimize gelişinin 101. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet, sevgi ve saygı ile anıyoruz.” (HABER MERKEZİ)