TSO Başkanı Selahattin Ekicioğlu:
“Atamızın büyüklüğünü milletçe daha fazla anlıyoruz”

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
80’inci yıl anma mesajında, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu hedef ve ilkelerinin ne kadar önemli olduğunun bugün daha net kavradıklarını ifade eden TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları kaydetti:
“Cumhuriyetimizin kurucusu, Anadolu aydınlanmasının mimarı, büyük devlet adamı, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 79. yıldönümünde, O’nu bir kez daha hasretle, saygıyla, sevgiyle, rahmetle anıyor ve gün geçtikçe O’nun büyüklüğünü, milletçe daha fazla anlıyor, koyduğu hedef ve ilkelerin ne denli önemli olduğunu daha net bir biçimde kavrıyoruz.
“Anadolu topraklarında bir güneş gibi parlayan bağımsızlık meşalesi, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yanmış, yoksul ve mazlum milletimize bir ışık olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, çökmüş bir imparatorluğun küllerinden yepyeni bir millet oluşturmuş; siyasi ve askeri dehası, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle sadece bizim tarihimize değil, dünya tarihine de adını altın harflerle yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. Bu sebepledir ki; Mustafa Kemal, dünyanın ezilen, mazlum bütün uluslarına da istisnasız bir örnek olmuştur.
“Bütün hayatını ülkemizin bağımsızlığına ve aydınlanmasına adayan Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yaşatmak, yükseltmek ve geliştirmek en önemli görevimizdir. Mustafa Kemal Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu, gösterdiği hedeflere her geçen gün biraz daha yaklaşmak, uygarlık yarışında daha ileri adımlar atmak, Cumhuriyet'i ve onun değerlerini her koşulda korumak ve büyütmek; ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara aktarmaktır. Biliyoruz ki; Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak, kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüklere, bağımsızlığa daha fazla sahip çıkmak demektir. Cumhuriyetimizin Kurucu Önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 79. yılında, bizlere en büyük emaneti olan Cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza söz vererek, O’nu bu ölüm yıl dönümünde bir kez daha rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)