İstiklal Mücadelemizin Ulu Önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz askeri deha, devrimleriyle tarihe geçen büyük devlet adamı ve lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82. yılında rahmet, saygı ve şükran anılacak.
Devletimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ölümünün 82. Yıldönümünde bütün yurtta olduğu gibi ilimizde de günün anlam ve önemine uygun olarak anılacak. Tören ve etkinliklerde Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunduğumuz “kontrollü sosyal hayat” döneminin maske ve temizlikle birlikte temel prensiplerinden olan fiziki mesafe kuralına riayet edilmesi sağlanacak.
Kırşehir’deki anma töreni Ulu Önderimizin aramızdan ayrıldığı 10 Kasım günü, yani yarın saat 09.00'da Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayacak. Atatürk'ün yaşama gözlerini yumduğu an olan 09.05'te yapılacak iki dakikalık saygı duruşu sırasında sirenler çalacak.
Anma programı çerçevesinde bayraklar göndere çekilip yarıya indirilecek ve saat 17.00'ye kadar 2. Eğitim Bölgesi okulları öğrencileri, 17.00-18.30 saatleri arasında İl Jandarma Komutanlığı askerleri, 18.30-20.00 saatleri arasında ise polis memurları tarafından nöbet tutulacak.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 82’inci ölüm yıldönümünde Kırşehir Valiliği  tarafından düzenlenen bir program gerçekleştirilecek. Atatürk'ü anma programı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi, Aşık Sait Konferans salonunda saat 09.20’de başlayacak.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak anma programında, Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Recai Yağmur tarafından  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin Atatürk’ün sevdiği şarkıları söylemesi ile anma programı sona erecek.  
Atatürk'ü Anma Haftası süresince de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm okul ve kurumlarda haftanın anlam ve önemine uygun çeşitli etkinlikler ile Okullar arası Atatürk konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. İl Halk Kütüphanesi'nde hafta süresince Atatürk'ün konu edileceği kitap ve fotoğraf sergilerinin açılacağı Atatürk'ü Anma Haftası'nda, il merkezindeki tüm okullarda “Atatürk” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. 
Her geçen gün büyük bir özlemle aradığımız, O Büyük İnsanı, Dünya Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü ebediyete uğurladığımız 82’nci yıl dönümünde özlemle anıyor; aziz hatırası önünde büyük bir saygı, sevgi, minnet duygularıyla eğiliyoruz. (HABER: BEYHAN BALLI)