İstiklal mücadelemizin ve devletimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 82. yılında ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen programlarla anıldı.
Ulu Önderin aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde düzenlenen ilk program, saat 09.00’da Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saat 09.05’te yapılan 2 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Bayraklar yarıya indirildi.
Buradaki programa Vali İbrahim Akın, Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, protokol üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde devam eden programda Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Recai Yağmur tarafından konferans verildi.
Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile sona eren Anma programı kapsamında hafta içerisinde de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm okul ve kurumlarda haftanın anlam ve önemine uygun çeşitli etkinlikler ile Okullar arası Atatürk konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. İl Halk Kütüphanesi'nde hafta süresince Atatürk'ün konu edileceği kitap ve fotoğraf sergilerinin açılacağı Atatürk'ü Anma Haftası'nda, il merkezindeki tüm okullarda “Atatürk” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. (HABER MERKEZİ)