Türkiye, Ulusal Kurtuluş Savaşı Kahramanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk'ü anmak için Anıtkabir'e akın ediyor…

ATA'MIZI ÖZLEMLE VE SAYGIYLA ANACAĞIZ…

Türkiye'nin Anıtkabir'e akın edeceği 10 Kasım'da Büyük Önder Atatürk ebediyete intikalinin 79. yılında anılacak.
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde tüm ulusça çeşitli etkinliklerle anılacak.
Büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde arkadaşları ve Türk ulusunun emperyalizme ve gericiliğe karşı yürüttüğü şanlı mücadelenin sonunda kurulan ve Ulu Önder'in "En büyük eserim" diyerek Türk ulusuna armağan ettiği Cumhuriyet'in sonsuza kadar yaşatılacağını bir kez daha görkemli kutlamalarla tüm dünyaya gösterdiğimiz Cumhuriyet Bayramı'nın ardından Türk ulusu Ata'ya ve devrimlerine bağlılığını ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde anlamlı etkinliklerle dile getirecek.
Ata'yı anma etkinlikleri yarın Kırşehir'de saat 09.00'da Cacabey Meydanı Atatürk Anıtı'na Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayacak.
Atatürk'ün yaşama gözlerini yumduğu an olan 09.05'te yapılacak iki dakikalık saygı duruşu sırasında sirenler çalacak.
Anma programı çerçevesinde bayraklar göndere çekilip yarıya indirilecek ve saat 17.00'ye kadar I. Eğitim Bölgesi okulları öğrencileri, 17.00-18.30 saatleri arasında İl Jandarma Komutanlığı askerleri, 18.30-20.00 saatleri arasında ise polis memurları tarafından nöbet tutulacak.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 79'uncu ölüm yıldönümünde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir program gerçekleştirilecek.
Atatürk'ü anma programı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi, Aşık Sait Konferans salonunda saat 09.30'ta başlayacak.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak anma programında, Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Recai Yağmur tarafından Meşrutiyetten Cumhuriyete Mustafa Kemal, Cumhuriyet’ten 10 Kasım’a Atatürk” konulu konferans gerçekleştirilecek.
OKULLARDA ETKİNLİKLER
Atatürk'ü Anma Haftası süresince de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm okul ve kurumlarda haftanın anlam ve önemine uygun çeşitli etkinlikler ile Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda 8 Kasım'da Anıtkabir'e gezi düzenlendi.
İl Halk Kütüphanesi'nde hafta süresince Atatürk'ün konu edileceği kitap ve fotoğraf sergilerinin açılacağı Atatürk'ü Anma Haftası'nda, il merkezindeki tüm okullarda “Atatürk” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.
(HABER: BEYHAN BALLI)