Vali Akın’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı: “Atamızı minnet ve rahmetle anıyoruz”

Vali İbrahim Akın, 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığında ve O’nun hedef gösterdiği doğrultuda devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak amacıyla durmaksızın gayret gösterdiklerini söyledi.
Ulu Önder’i vefatının 80. Yılında milletçe minnet ve saygıyla yâd ettiklerini ifade eden Vali İbrahim Akın, yayınladığı mesajda şunları söyledi:
“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yılında milletçe saygıyla yâd ediyoruz.
“Aziz milletimizin büyük zorluklara göğüs gererek yürüttüğü Kurtuluş Savaşı ve bu eşsiz mücadelenin ardından kurulan yeni Türkiye Cumhuriyeti, Türk ve dünya tarihine yön veren en önemli olaylardır. İstiklal mücadelesinin ve beraberinde kazanılan zaferin en büyük mimarı ise şüphesiz Mustafa Kemal Atatürk’tür.
“Askeri dehası ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden biri olan Atatürk, milletine olan bağlılığı, vatanın müdafaası konusunda ortaya koyduğu eşsiz tavrı ve her zaman barıştan yana tutumuyla tüm insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuştur.
“Ömrünü milletinin refah ve mutluluğuna adamış Atatürk’ü ve onun karakterini kelimelerin dar kalıpları içerisine sığdırmak mümkün değildir. Cesaret ve zekâsından başka ‘Birçok zaferler kazandım. Fakat bunların en büyüğünden sonra bile her akşam savaş alanlarında ölen bütün askerleri düşünerek içimde derin bir keder duyuyorum.’ diyen yüce gönüllü bir önderin varlığı nasıl milletimiz için büyük bir şans ise onun aramızdan ayrılışı da bir o kadar büyük bir kayıptır.
“Atatürk, İstiklal Mücadelesi sırasında ve devletimizin temellerini atarken gücünü Türk Milleti’ne duyduğu sonsuz inanç ve güvenden almış ve Cumhuriyetimizin genç nesillerin ellerinde yükseleceğini her fırsatta dile getirmiştir. Bizler de Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ve Atamızın hedef gösterdiği doğrultuda devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak amacıyla gayretlerimizi durmaksızın sürdürmekteyiz. Ancak bu şekilde devletimizin kurucusu Atatürk’e, vatanımızı korumak için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize karşı olan görevimizi bir nebze olsun yerine getirmiş oluruz.
“Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım günü bizler için bir matem günü olmasının ötesinde çok derin anlamlar ifade etmeli, O’nun fikirlerini benimsemek, bizlere emanet ettiği Cumhuriyet değerlerinin kıymetini anlamak ve yeni nesillere anlatmak için birer fırsat olarak görmeliyiz.
“Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 80. yılında bir kez daha minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun!”