Kırşehir Valisi İbrahim Akın ile Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 10. Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni için kente gelen şairleri kabul ettiler.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır başkanlığında yapılan ziyaretlere Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ile şölene katılmak için ülkemizin çeşitli bölgelerinden ve Türk dünyasından ilimize gelen şairler katıldı. 
Vali İbrahim Akın, misafirleri kabulünde yaptığı konuşmada sözleriyle, yazdıklarıyla gönüllere dokunan şairlerin aynı zamanda birer kültür elçisi olduklarını söyledi.
Kırşehir’in barındırdığı kültürel değerlerle ilim ve irfan şehri olduğunu belirten Vali İbrahim Akın;  “Kırşehir’de yaşayan değerlerden biri de bugün bir kere daha minnet ve rahmetle andığımız Türk dilinin öncüsü Âşık Paşa, yaşadığı dönemde edebiyat dili olma mücadelesi veren Türkçemizin bayraktarlığını yap¬mış bir ilim adamıdır. Başta Garib-nâme olmak üzere, eserleriyle Anadolu insanının gönüllerini fetheden, Türk milletinin sesi, Türk kültür ve irfan hayatının önderi olan Âşık Paşa’yı tanımak ve tanıtmak hepimizin ortak görevidir.” dedi.
Şölene katılmak için ülkemizin çeşitli bölgelerinden ve Türk dünyasından ilimize gelen şairler, İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır ve Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ile birlikte Kırşehir Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu makamında ziyaret ettiler. 
Kırşehir Valiliği’nin katkılarıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kent Konseyinin ortaklaşa hazırladığı 10. Uluslararası Âşık Paşa Şiir Şöleni 05 Kasım 2021 Cuma günü  Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. (HABER MERKEZİ)