Vali Akın’dan Anneler Günü mesajı:

“Annelerimiz şefkatin, merhametin, fedakârlığın ve sevginin timsalidirler”

Vali İbrahim Akın, yarın kutlanacak Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm annelerin gününü kutladı.

Annelerin, başımızın tacı olarak gönlümüzde müstesna bir yere sahip olduğunu belirten Vali Akın, mesajında şunları ifade etti: 

Aile birliğinin devamı, çocukların sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yetişmesi için hiçbir özveriden kaçınmayan değerli annelerimiz, aile ve toplum yapısının temelini oluşturmaktadır. Engin sevgisi ve hoşgörüsü ile her zaman sığınılacak güvenli bir liman olan annelerimiz, bu dünyadaki en zor görevlerden birisini üstlenerek şefkatin, merhametin, fedakârlığın ve sevginin timsali olmuşlardır. Anne ve evladı arasındaki yakınlık, bu hayattaki en güçlü ve sarsılmaz bağlardan birisidir. Dünyaya getirdiği yavrusunun her türlü ihtiyacını gözeten, ona doğru, ahlaklı ve iyi bir insan olmayı öğreten, her türlü tehlikeden koruyup kollayan, hayır dualarıyla her zaman evladının iyiliğini gözeten annelerimiz, başımızın tacı olarak gönlümüzde müstesna bir yere sahiptir.

“Karşılaştığı tüm zorluklara çocuklarının geleceği için sabırla göğüs geren annelerimizin mutlu olması için evlat olarak ne yapsak azdır. Nitekim yüce dinimiz İslam, anne ve babaya iyilik etmeyi ve onlara daima hürmet göstermemiz gerektiğini öğütlemiştir.

“Anne ve babaya saygıyı esas alan bir medeniyetin mensupları olarak bizler de annelerimize saygıda kusur etmemeli, gurur duyacakları işler yaparak emeklerini boşa çıkarmamalı, her fırsatta gönüllerini almaya gayret göstermeliyiz.

Bu duygularla, annelerimize atfedilen bu özel günün onların kıymetini daha iyi anlamamıza vesile olması diliyorum. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü içtenlikle kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmeleri temennisiyle saygılar sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)