Vali İbrahim Akın’dan Anneler Günü mesajı:

“Annelerimiz en değerli varlığımızdır”

Vali İbrahim Akın, her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm annelerin gününü kutladı.
“Hayata daha güçlü ve emin adımlarla başlıyorsak bunu annelerimizin varlığına borçluyuz” diyen Vali Akın, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:
“Annelerimiz, bizleri sevgi ve şefkatle besleyip büyüten, her türlü tehlikeye karşı koruyup kollayan, güzel erdemlerle donatarak hayata hazırlayan, üzüntümüzde ve sevincimizde hep başucumuzda olan en değerli varlığımızdır.
“Hayata daha güçlü ve emin adımlarla başlıyorsak bunu annelerimizin varlığına borçluyuz. Zira anne sevgisi ve terbiyesi alan bir çocuk tüm kötülüklerden uzak durduğu gibi çevresiyle daha sağlıklı bir iletişim kurabilmekte ve mutlu bir hayat sürmektedir.
“Ülke olarak ailesine, milletine ve vatanına bağlı genç nesiller yetiştirmek ancak bilgili, güçlü ve mutlu annelerin varlığı ile mümkündür. Aileyi ayakta tutan ve evladının geleceği için her türlü sıkıntıya göğüs geren annelerimize ve geleceğin anneleri olacak kızlarımızın eğitimine gereken önemi göstermek en temel görevimizdir. Nitekim kızlarımızın okuyup meslek sahibi olması, çalışan, üreten ve emek veren birer anne olarak hayatın içinde yer alması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.
“Kutsal dinimizce de yüce bir değer olarak kabul edilen annelerimize sadece senenin bir gününde değil her zaman sevgi ve hürmetle yaklaşmak, onların değerini kaybetmeden bilmek, gönüllerini hoş tutmak ve ihtiyaçlarını karşılamak hayırlı bir evlat olmanın gereğidir. Ayrıca, vatan için canlarını feda eden şehit anneleri başta olmak üzere tüm annelerin hayır duasını almanın büyük bir manevi güç olduğunu hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmayalım.
“Bu duygularla sabrın, merhametin, fedakârlığın, karşılıksız sevginin kısacası hayata dair tüm eşsiz ve yüce duyguların timsali olan değerli annelerimizin “Anneler Günü”nü içtenlikle kutluyor, sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)