Ankara’daki Kırşehirli 10 federasyon ve bağlı 489 derneğin destek açıklamasına karşılık olarak AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki kahvaltılı bir toplantı düzenleyerek Ankara’ya sahip çıktıkları için STK Yöneticilerine teşekkür etti.         

Tüm Federasyonlar adına konuşma yapan Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar “Başkent Ankara’da kurulu bulunan 10 federasyonumuz ve federasyonlarımıza bağlı dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte organize ettiğimiz toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz. Ankara bildiğiniz gibi Anadolu’nun bir mozaiği bir temsilcisi. Başkent oluşundan bu yana Ankara’ya Anadolu’nun çeşitli illerinden göçler olmuştur. Burada ki yaşamlarını devam ettirirken dernekleşme yaparak birbirleri ile olan irtibatlarını devam ettirmek soysal ve kültürel iletişimi sağlamak amacıyla dernekler oluşturulmuştur. İlerleyen zaman ve süreç içerisinde derneklerle yetinmeyip bir çatı altında toplanıp federasyonlar oluşmuştur. Bu federasyonlar vasıtası ile de Ankara’da olan Ankara’da yaşayanlarla tek bir ses tek bir nefes olma yolunda ilerlemeye başlamıştır. Bu örgütlenme yıllar öncesine bakacak olursak derneklerimiz ve federasyonlarımızın yöneticileri eskiden emekli olan insanlardan oluşuyordu. Ama şuan geldiğimiz bu nokta her federasyonlarımızın başkanlarımız ve dernek yöneticilerimiz üniversite mezunu, akademisyen ve iş adamlarından oluşmaktadır” dedi.

Ankara’da federasyonlar ve bunlardan oluşan STKlar önemli bir unsur haline gelmiştir diyen Gökçınar, “STKlar olarak Ankara’da yaşayan bizler Ankara’da üreten, tüketen ve Ankara’nın havasını soluyan biz Ankaralılar 31 Martta Ankara’yı yönetecek şehrül emin dediğimiz şehrin emini sıfatını alacak belediye başkan adayımız nasıl olacak kim olacak konusunda da şüphesiz ki fikir beyan etmek zorundayız. Son zamanlarda Ankara’yı kim yönetecek gibi konularda yapılan propagandalarda Ankaralı oralı buralı gibi mikro milliyetçilik kokan bazı propagandalara dayatma yapılıyor. Biz Ankara’da STK’larI olarak böyle propagandalara yer vermeyeceğiz. Ankara’yı Ankara’da yaşayanlar yönetecektir. Ankara Anadolu’dur. Bu şehri yönetecek Şehrül Emin diyeceğimiz şahıs geçmişi ile liyakatı ile tecrübesi ile bilgi ve birikimi ile Ankara’yı yönetecektir. Bugün bu ifade ettiğimiz özelliklere Bakanımız Mehmet Özhaseki sahiptir. Sayın Özhaseki’nin geçmişine baktığımızda 5 dönem Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve partide almış olduğu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerine ve bizi yönetecek kişinin başarısına baktığımızda yapmış olduğu hizmetler ortada” ifadelerini kullandı.

Hilmi Gökçınar konuşmasını şu sözlerle tamamladı, “Sayın Özhaseki’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan seçildiği gün itibari ile mazbatasını alıp koltuğuna oturduğu andan itibaren hizmete başlayacaktır. Çünkü sistemi bilmektedir. Yeni gelen kişinin sistemi anlayacağı zaman içerisinde Başkanımız Mehmet Özhaseki çalışmalarına başlamış olacaktır. Ankara hizmet beklemektedir. Ankara’nın bu alışma sürecini beklemek istememektedir. Biz STK’lar olarak geçtiğimiz haftalarda bir basın bildirisi yayınlayarak bu anlatmaya çalıştığımızı gerekçelerden dolayı Mehmet Özhaseki’yi desteklediğimizi ifade etmiştik. Bu gün bu kahvaltı belki bir şükran ifadesi olarak tekrar bir araya geliyoruz. Seçim sonrasında da her zaman vereceğiniz görevlere hazırız. Siyasetin tavana ulaşmasının en önemli yolu federasyonlar ve derneklerdir. Onlar aracılığı ile tavana ulaşabiliriz. Sadece sosyal ve kültürel etkinlikler yapma arzusunda değiliz. Ankara’nın gelişmesinde çorbanın içerisinde tuz olmak niyetindeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Hilmi Gökçınar’ın ardından kürsüye gelen AK Parti Altındağ Belediye Başkanı Adayı Asım Balcı, “Bizleri, Ankara’nın kalbi olan Altındağ’da bir araya getiren dernekler federasyonlarımız ve dernek yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesinde çalışırken bütün dernek ve federasyonlarımız ile işbirliği içerisinde olduk. Onların talep ve ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştık. Dolayısıyla o dönemde çok sıcak bir ilişki içerisinde olduk. Yaklaşık 30 yıldır Ankara’da yaşıyorum. Doğduğum şehirden çok Ankara’ya hizmet etmeye çalışıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile Altındağ Belediye Başkan adayı oldum. Rabbim çıktığımız bu yolda sizlerin duası emanetinizi hakkıyla taşıyabilmeyi bizlere nasip etsin. Bizi bu güzel ortamda buluşturan STK’larımızın ortak paydası vatanımız, ezanımız,  bayrağımız ve Ankara’mız. Bu ortak paydada şimdi nasıl bir araya geldiysek seçimlerden sonrada bir araya geleceğiz ve güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Aramızda hiçbir zaman mesafe olmayacak. Yaklaşık 1,5 aydır Özhaseki Başkanımızla birlikte aralıksız çalışıyoruz. Ankara için Altındağ için önem arz eden projeler için çalışıyoruz. Önümüze çıkan sorunları ortadan kaldırmak için canla başla çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürdüğümüz zaman Ankara’da çözemeyeceğimiz hiç bir sorunumuz kalmayacak” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Ankaralı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Özhaseki, “Ankara’nın Başkent olmasının yanında, Anadolu coğrafyasının dört bir yanından istiklallerini ve istikballerini geleceğe hazırlamak üzere vatandaşların kaynaştığı bir şehir olduğunu” belirtti.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Altındağ Belediyesi Kültür Sarayı’nda, 10 federasyon ve 489 dernek temsilcisinin düzenlediği kahvaltılı buluşmaya etkinliğine katıldı. Toplantıya çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanının yanı sıra, dernek başkanı katılarak Özhaseki’ye destek verdiler. Etkinlikte bir konuşma yapan Özhaseki, Ankara’nın Başkent olmasının yanında, Anadolu coğrafyasının dört bir yanından istiklallerini ve istikballerini geleceğe hazırlamak üzere vatandaşların kaynaştığı bir şehir olduğunu belirtti. Özhaseki, Federasyon üyelerine hitaben, ülkenin yaşadığı zorluklar ve Ankara için projelerinden bahsetti.

“Bu ülkenin sevmeyenleri çok fazla. Başbakanımız Binali Bey ile Bakanlar Kurulunda çalışırken”, ‘Başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmiyor’ demişti” sözleriyle, Türkiye’nin yaşadığı zorlukları özetleyen Özhaseki, “Kol kola girmiş üç terör örgütü var: PKK-FETÖ-İŞİD. Hepsinin ortak amacı aynı, bu ülkeyi parçalamak, ülkenin güneyinde terör devleti kurmak. PKK’lı katiller çok çevreciymiş, sigara izmaritlerini yerlere atmazlarmış. Herhalde aklımızla alay ediyorlar bizim. Dışarıdan desteklerle bu katiller sürüsü şımardılar ve paçavralarını bayrak ilan ettiler. Çukurlar kazdılar. Çimenlere, otlara kıymayanlar, analarımızın masum evlatlarına kıydılar” diye konuştu.

Ankara için projeler hazırlarken vatandaşların ihtiyaçlarını ön planda tuttuklarını belirten Özhaseki, “Biz şunu sorduk, ‘vatandaşımız Ankara Belediyesi’nden ne istiyor’. Bu kapsamda 111 tane ayrı proje hazırladık. Bunları yapmaya Allah’ın izniyle gücümüz yeter. 15 senedir adayız diyenler böyle bir kitapçık ortaya koyamadılar. Onlar zannediyorlar ki ona buna laf edip kamplaştırırım sonra oy toplayıp geçer giderim. Geçti o günler geride kaldı” diye konuştu.

Belediyecilik anlayışı ve Ankara’nın 25 ilçe belediye başkanının belirlenme kriterleri hakkında da bilgi veren Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız biz konuya özellikle dikkat etti: Gönül Belediyeciliği. Çünkü, yol yaparsınız, köprü yaparsınız, metro yaparsınız, her şeyi yapabilirsiniz ama gönül yapamazsınız. Bir belediye başkanı güler yüzlü olmalı, halkla iç içe olmalı, eli cebine yakın olmalı, kapısı ve sofrası herkese açık olmalı. Ankara’da belediye başkan adaylarımızı belirlerken buna özellikle dikkat ettik” dedi.

Ankara’nın ilçe belediye başkan adayları için de araştırma yaparken ‘el-emin’ sıfatını taşıyan isimleri seçmeye çalıştıklarını ifade eden Özhaseki, “Koca koca şehirlere bütçeler teslim edeceğiz. O isim, ehliyet ve liyakat sahibi olmalı. Bilmeyen adamı işbaşına getirip bütçeleri teslim edemeyiz. Ne yapacağını bilmezse başlar milletin parasını çarçur etmeye” ifadelerini kullandı. Özhaseki, birlikte hareket edilmesi durumunda aşılmayacak zorluk olmayacağını vurgulayarak, “Belediyeyi ‘Biz’ anlayışı ile yöneteceğiz. İstişare heyetleri kuracağız. Bütün sivil toplum kuruluşları, belediyede söz sahibi olacak. Bizler kol kola girerek çevremizdeki bütün ilçelerle ihtiyacı olan projeleri yapmaya talibiz. Bilgimiz, birimimiz de var, bunları yapacak gücümüz de var. Sizin göreviniz 31 Mart’a kadar, ondan sonra ağır vebal bizim boynumuza yüklenecek” diye konuştu.

Ben 94 yılında belediye başkanlığına başladım. Başladığım yıllarda kendi şehrimde CHP’li belediyecilik vardı. Fakat işin garip tarafı maaşlar ödenemiyor. İşçilerin birçoğu işe gelmiyor, banka memurları her tarafı sarmış icra için bekliyorlar. Belediye ihalelerine mafyalar dışında kimse giremezdi. Vatandaşlar belediyelere giremezdi hizmet hak getire. Şehrin arkasından kapkara bir ırmak akardı lağım suları. Şehir perişan bir haldeydi. Herkes şehri terk etmeye başladığı dönemde iş başına geldik. Hamdolsun ki ilk göreve başladığımda hacizciler kapımızda iken görevi bıraktığımda kasayı dolu bir şekilde bıraktım. Bunları yapmak çok mu zor. Elbette değil. Bunları yaparken vatandaştan gelen istekleri göz ününe alıp aşkla sevdayla işimizi yapmamız gerekir. Cumhurbaşkanımız emir verdikten sonra yaklaşık 3 aydır 30 kişilik bir ekibimle sokaklarda anket çalışmaları yapıyoruz. Vatandaş belediyeden ne bekliyor diye sorduk ve çalışmalarımızda bu istekleri göz ününe alıyoruz. Merkezinde insanı ortaya koyan projelerimiz var. Gönüllere girmenin çok önemli olduğunu vatandaşımızın derdiyle hemhal olmanın bilinci ve inancı içindeyiz. Bizler tevazu sahibi olup samimiyetle ve gayretle çalışıp Ankara’nın bu makûs kaderini değiştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)