Mimarlar Odası Ankara Şubesi'ne bağlı Kırşehir İl Temsilcisi Mehmet Kurt,  
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın hukuksuz ve siyasi bir kararla İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından devlet memurluğundan ihraç edilmesine tepki gösterdi.
Kırşehir’de 2017 yılında yapımına başlanan, ancak daha sonra İçişleri Bakanlığı’nca “ödenek yetersizliği” gerekçe gösterilerek yurda dönüştürülmek üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilen Hükümet Konağı’nı yargıya götürerek Yozgat İdare Mahkemesi'ne dava açarak yurt binasına dönüştürülmesi kararının durdurulmasını talep eden Ankara Mimarlar Odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın haksızlık ve hukuksuzluklarla mücadele ederken, devlet memuriyetinden ihraç edilmesini reddettiklerini belirten Mehmet Kurt, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Tek suçu kentini ve mesleğini korumak olan, kamu yararını savunan, haksız kazanç elde eden rantçılara karşı mücadele etmek olan Tezcan Karakuş Candan; TOGO Kulelerinin sahibi olan Sinan Aygün’ün şikayetiyle İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir. Tüm kamuoyunun bildiği gibi Sayın Tezcan Karakuş Candan TOGO kulelerindeki imar usulsüzlüğünü tespit etmiş ve mahkeme kararı ile fazladan yapılan 100.000 m2’nin yıkım kararını aldırmıştı.
“Kırşehir’de Hükümet Konağı binası inşaatının Kredi Yurtlar Kurumuna devrini mahkemeye taşıyan Candan, yürütmeyi durdurma kararı aldırmış ve sonrasında ilgili İdarenin burayı tekrar Hükümet Konağı inşaatı olarak devam etmesine katkı sağlamıştı. 
“Mimarlar Odası Ankara Şube hinterlandında bulunan tüm illerde 1000’in üzerinde dava açarak ilgili illerin ve kamunun menfaati için çalışan Candan’ın maruz kaldığı bu hukuksuzluğu ve memuriyetine son verilmesini şiddetle kınıyoruz.
“Yargının en yüksek organlarından Danıştay’ın aldığı kesin kararı tanımayan İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nu kanuna aykırı bu karardan acilen geri dönmeye, hukuk ilkelerine göre hareket etmeye davet ediyoruz. Mimarlar Odası Temsilcilikleri olarak baskılara boyun eğmeyeceğimizi; mesleğimiz, kentlerimiz ve ülkemiz için onurlu yürüyüşümüzün yükselerek devam edeceğini vurguluyor; kamu görevi yürüten meslektaşlarımızın ve yöneticilerimizin; tutuklama, baskı, istifaya zorlama, görevden uzaklaştırma, ihraç gibi yöntemlerle yürütülen cezalandırma ve itibarsızlaştırılma kararlarını kınıyor ve reddediyoruz. Tüm kamuoyuna saygılar sunuyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)