İYİ Parti Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış:

“Anadolu Bozlak Geleneği ve Ozanlarımız siyasete alet edilemez”

İYİ Parti Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış, Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda belediye yetkililerinin bilgisi alınmadan program akışında değişiklik yapıldığını, ideolojik çıkarlara fırsat verilip, Türk Halk Müziği sanatçısı olarak Kırşehir’e gelerek Muharrem Ertaş’ı anacağını söyleyen Hüseyin Turan ve Neşet Ertaş’ın adını taşıyan kültür salonunda siyasete bulaşarak “Üç Fidan” mesajı ile türküler ve ağıtlar yakmasına tepki gösterdi.
İYİ Parti Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Zafer Satılmış, bu konuda yaptığı açıklamada tepkisini dile getirirken şu ifadelere yer verdi:
“Ölmeyen türküleri seslendiren Abdallar’a, siyaset ve ideoloji gölgesi düşemez Bugün sabah saatlerinde Kırşehir’in, abdallık geleneğinin tanıtılacağı ve Muharrem Ertaş’ın anılacağı programa mutlulukla katıldık.
“Kırşehir kültürüne katkı vermesi amacıyla başlayan, sonrasında ise “Üç Fidan” mesajı ile siyasi ideolojilerin anılması, hatırlatılmasının herhangi bir izahı olamaz. Türk -Abdal geleneği bugüne kadar hiç bir zaman siyaset çukuruna girmemiş, siyaset üstü olmuş, kültürün geleneğin, saf ve temiz gönül dokusunun temsili olmuştur.
“Aydost deyince yeri göğü inleten Bozlakların Sesi Muharrem Ertaş,
Anadolu’nun son büyük Abdalı, Neşet Ertaş ve hiç bir zaman siyasi mesaj vermemiş, hiç bir siyasi ideolojiye de destek vermemiştir. Bu yüzden de her kesimden beğenilmiş, takdir görmüştür. Abdallarımız da siyasete karışmamıştır.
Belediyemizin organizasyonu yapılırken, belediye yetkililerinin bilgisi alınmadan program akışında değişiklik yapılmış, ideolojik çıkarlara fırsat verilmiş, Türk Halk Müziği sanatçısı olarak Kırşehir e gelerek Muharrem Ertaş’ı anacağını söyleyen Hüseyin Turan ise Neşet Ertaş’ın adını taşıyan kültür salonunda siyasete bulaşarak “Üç Fidan” mesajı ile türküler ağıtlar yakmıştır.
“Programın tamamlanmasının ardından sunucu Serhan Asker’e tepkimi göstermeme Ozanlar diyarı Kırşehir’e, Muharrem Ertaş’ın aziz anısına yakışmadığını, Üç Fidan adı altında siyasi mesaja ne gerek olduğunu ve ne alakası var bu programla dememe rağmen kendisi, ‘benim programım, yayın yapıyorum, sorun olmaz’ diyerek geçiştirmiş, kaçamak cevaplar vermiştir. Bu durumun hiç bir izahı açıklaması olamaz.
”Belediyenin izni olmadan programdaki ekleme ve değişikliği, Kırşehirimize ve ozanlarımıza, abdallarımıza yapılan saygısızlığı kınıyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)