DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey:

 “Allah bu millete bir daha 
15 Temmuz gecesi gibi 
bir gece yaşatmasın” 

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, 15 Temmuz Gecesi’nde Türk Milleti’nin “Demokrasi yolunda darbeye geçit yok” diyerek destan yazdığını ifade etti.
Vatanına, milletine, geleceğine sahip çıkan Türk Milleti’nin 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla önemli bir kahramanlık destanı yazdığına dikkat çeken Başkan Metin Atabey, yayınladığı mesajda şunları söyledi:
“15 Temmuz 2016 gecesi Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup askerler Türkiye Cumhuriyetine darbe teşebbüsünde bulundular. Gerçekleşen darbe girişimi halkın ve güvenlik güçlerinin büyük direnişi sonucu başarısız oldu. Milletin iradesinin gösterildiği bu gecede; 62’si polis, 6’sı asker, 180’i sivil toplam 248 vatandaşımız şehit düşmüştür. 2196 vatandaşımız da çeşitli yerlerinden yaralanarak gazilik mertebesine ulaşmıştır.
“15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.
“Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştır. Yaşlı, genç, kadın, erkek demeden milletimizin tüm fertleri parti, meşrep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında tek vücut olmuştur. Vatanına, milletine, geleceğine sahip çıkan milletimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla önemli bir kahramanlık destanı yazmıştır. 
“Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda, tıpkı Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, tüm fertleriyle 7 den 77’ye tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç hain darbeciye çiğnetmeyerek büyük Türk milletinin gücünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.
“Türkiye böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, kendi kararlarını kendi veren, güçlü ve bağımsız bir ülkedir. Bizler de şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara var gücümüzle sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz demek;  vatan aşkına ölümü göze almak demek; bayrak için, vatan için can vermek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz’un yıldönümünde bizlere istiklalimizi ve istikbalimizi sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. 
“DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanlığı olarak, ‘Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın’ diyen İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un sözüne ek olarak Allah bu millete bir daha 15 Temmuz gecesi gibi bir gece yaşatmasın diyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)