Milletvekili Kendirli’den Engelliler Haftası mesajı

“AK Parti engellilere pozitif 
ayrımcılık ilkesiyle yaklaşmıştır”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanacak Engelliler Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
AK Parti’nin iktidara geldiği ilk günden bu yana engellilere pozitif ayrımcılık ilkesiyle yaklaşıldığına dikkat çeken Milletvekili Kendirli; yayınladığı Engeliler haftası mesajında şunları ifade etti:
“Ülkelerin gelişmişlik düzeyi, toplumun tüm bireylerini bir bütün olarak kabul ederek, onları hoşgörü ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde kucaklamasına bağlıdır. Devletimiz, evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları amacıyla eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri, engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır.
“AK Parti olarak iktidara geldiğimiz ilk günden bu yana engellilere pozitif ayrımcılık ilkesiyle yaklaşılmıştır. Türkiye'de, engellilerin sorunları konusunda adeta bir devrim gerçekleştirmiştir. 18 yılımıza damgasını vuran reformcu ruhu en somut şekliyle engellilere yönelik düzenlemelerde görmek mümkündür. AK Parti engellilere olan bakış açısını kökten değiştirerek, engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı yardım değil, hak eksenli bir anlayışla şekillendirmektedir. Özellikle 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu bu alanda çığır açmıştır. Bu kanunla eğitimden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellileri ilgilendiren pek çok iyileştirme gerçekleştirilmiştir. Bu düşüncelerle, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak gördüğümü ifade ederken, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.” (HABER: NECLA BAĞCI)