31. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk öncülüğündeki esnaflar Vali İbrahim Akın’ı ziyaret ettiler.
İlimizdeki esnaf ve ticaretle ilgili oda başkanları ve yöneticilerinin yer aldığı ziyarette konuşan Vali İbrahim Akın, temelinde kardeşlik ve dürüstlüğü barındıran Ahilik felsefesinin memleketi Kırşehir’de esnafların bir araya gelerek birlikte hareket etmesinin önemine değindi.
Ahilik ilkelerini günümüzde ticaret hayatında da uygulamamız gerektiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Esnaflarımızın Ahilik Haftası kapsamında gerçekleştirdiği bu ziyaret son derece anlamlıdır. Esnaflarımız daima devletinin yanında olmuş, bundan sonra da devletinin yanında olacaklarına inancım tamdır. Ahi Evran-ı Veli’nin memleketi, Ahiliğin başkenti Kırşehir’de kutlamaya başladığımız 31. Ahilik Haftası etkinliklerinin ilimize ve ahiliğe yakışır bir şekilde kutlanması için elimizden gelen bütün gayreti esnaflarımızla birlikte hareket ederek gösterme çabasındayız. Bu vesileyle, bütün esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı Ahilik Haftası etkinliklerine davet ediyorum.” dedi.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk de konuşmasında, “Esnaflarımız, Ahilik geleneklerine bağlı, dürüst, ahlaklı ve son derece vatanseverdir. Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret de esnafımızın devletimize bağlılığını simgesidir.” dedi.
Ziyaret, Vali İbrahim Akın ve esnaflar arasında yapılan sohbet ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)