Vali Akın, koronavirüs salgını etkisi altında düzenlenen etkinliklerin 14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanacağını açıkladı…

AHİLİK HAFTASI PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, belediye tarafından 28'incisi düzenlenen Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali başladı. Festivale katılan Vali İbrahim Akın (fotoğrafta), bir konuşma yaptı.
( Ali Güneş - Anadolu Ajansı )

Dünya sigortacılığına ve sendikacılığına temel teşkil eden, esnaf ve sanatkârların piri, büyük mutasavvıf, Türkmen lideri Ahi Evran'ın düşünce ve öğretilerini yaygınlaştırmak amacıyla 56 yıldır bayram, 33 yıldan bu yana da hafta niteliğinde düzenlenen Ahilik Haftası Pazartesi günü başlıyor.
Koronavirüs salgını etkisi altında düzenlenen etkinlikler 14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanacak.
Kurduğu Ahilik Teşkilatı ile sosyal hayatımızı düzenleyen Ahi Evran-ı Veli’yi anmak ve onun ilkelerini yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen "Ahilik Haftası" nedeniyle bir açıklama yapan Vali İbrahim Akın, Koronavirüs salgını nedeniyle Ahilik Haftası etkinliklerinin kısaltılmış programlar şeklinde gerçekleştirileceğini söyledi.
Ahilik geleneğini yaşatmak, toplumun huzur ve mutluluğunu esas alan bu kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak amacıyla her yıl Ticaret Bakanlığı koordinesinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı toplum sağlığını korumak amacıyla bu seneki Ahilik Haftası Programında bazı kısıtlamalar yapıldı. İlimiz için önemli bir değer olan Ahiliği tanıtmak ve ilkelerini yaşatmak üzere hazırlanan Ahilik Haftası Kutlamalarında her ne kadar kısaltılmış programlar seçilse de Ahi Şehri Kırşehir’e yakışır bir şekilde etkinlikler gerçekleştirmenin gayreti içinde olacağız. Bu sene 33.’sünü kutlayacağımız Ahilik Haftasının hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
33. Ahilik Haftası Kutlama Programının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali İbrahim Akın; “Ahilik Haftası, 14 Eylül Pazartesi günü saat 09.00’da Kaleden Top Atışı ile başlayacak, Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması ve Ahi Evran-ı Veli Türbesini ziyaret ile devam edecektir. Daha sonra Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergi ziyaretleri yapılacak ve Ahilik Haftasının Açılış Programı gerçekleştirilecek. Hafta süresince Kırşehir Alışveriş Festivali ile çeşitli sportif etkinlikler yapılacaktır. Yine, bazı ilçelerimizde Kooperatifçilik Panelleri düzenlenerek ilimiz merkezindeki Uzun Çarşı’da Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirilecek.” dedi.
Vali İbrahim Akın, 18 Eylül Cuma günü düzenlenecek olan Resmî Törende Yılın Ahilerinin de ödüllendirileceğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)