Pazartesi günü başlayan “33. Ahilik Haftası” ilimiz genelinde çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
Hazırlanan programa göre, hafta nedeniyle bugün saat 10.00’da Uzun Çarşı’nın Kuran’ı Kerim Tilaveti ile açılışı yapılacak ve ardından Şed Kuşatma töreni gerçekleştirilecek.
Hafta dolayısıyla Mucur ilçemizde saat 10.30’da Kooperatifi tanıtım ve Geliştirme Proje açılış töreni yapılacak. Burada konuşmaların ardından Proje ve KOOP-DES sunumu gerçekleştirilecek.
Saat 11.00’de Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Genç beyinler Satranç Turnuvası müsabakaları yapılacak. Öğlede sonra saat 16.00’da Esnaf Futbol Turnuvası Final müsabakası Ahi Stadı’nda oynanacak. Gün boyu Kırşehir Alışveriş Festivali halka hizmet verecek.
Yarın ki Esnaf Bayramı kutlamaları ise saat 11.00’de Ağalar Konağı’nda “Unikop Rektörler Buluşması” ile başlayacak.
Ardından Esnaf Bayramı kutlamalarına geçilecek. Saat 13.45’te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Belediye Mehteran Gösterisi ile açılacak program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek.
Protokol konuşmalarının ardandan saat 15.15’te Ödül Töreni başlayacak. Yılın Çırağı, Yılın Kalfası ve Yılın Ahisi’ne ödülleri verilecek. Tören Ahilik Hizmet Ödülü ve Ahilik Onur Ödülü verilmesi ile sona erecek.
Ahilik haftası etkinlikleri Cumartesi günü Kırşehir genelinde Alışveriş Festivali ve Pazar günü misafirlere şehrin gezdirilip yolcu edilmesi ile sona erecek.
Bu arada 33.’sünü kutladığımız Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Ahilik Bisiklet Turu ile Çevrimiçi Satranç Turnuvası düzenlendi.
Online yapılan satranç turnuvasında 18 Yaş Altı Kategorisinde Sıddık Ümit Öztaş 1., Mehmet Yaman 2., Furkan Kaya 3. olurken Açık Kategoride ise Tayfun Aslan 1., Eyüp Enver Yıldız 2., Mehmet Kayabaşı ise 3. oldu. Bisiklet Turu da Çukurçayır mevkiinden başlayıp Valilik binasına kadar devam etti.
Çevrimiçi Satranç Turnuvasında dereceye girenlere ve bisiklet turuna katılan sporculara düzenlenen törende Vali İbrahim Akın tarafından ödülleri verildi.
Ödül töreninin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, bu sene Ahilik Haftasının 33.’sünü kutluyoruz. Kutlamalar kapsamında bugün sporcu kardeşlerimizin katılımıyla bisiklet turu ve satranç turnuvası gerçekleştirildi. Ahilik Haftası nedeniyle gençleri bir araya getiren, spora yönlendiren böylesine güzel ve anlamlı bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen bisiklet turu ve satranç turnuvalarına katılan gençlerimizi kutluyorum. Bu vesileyle, tekrar tüm Kırşehirlilerin Ahilik Haftasını tebrik ediyorum. Ayrıca, Koronavirüsle mücadele verdiğimiz bu süreçte vatandaşlarımızdan maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet etmelerini, bu konuya hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Evlerinde izole edilen vatandaşlarımız da salgının yayılmasını engellemek için lütfen dışarı çıkmasınlar.” dedi.
Ahilik Haftası etkinlikleri hafta boyunca düzenlenecek çeşitli programlarla devam edecek. (HABER: BEYHAN BALLI)