Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “Ecdat Aşı” Menüsü Etkinliği düzenlendi. Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü anısına 18 Mart 2022 tarihinde düzenlenen etkinlikte 18 Mart 1915’te askerlerimizin öğle menüsü olan 'buğday çorbası, üzüm hoşafı, ekmek ve su' ikramı yapıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü nedeniyle milli birlik ve beraberliğin sembolü olan Çanakkale ruhunu yaşatmak, şehitlerin inancını, cesaretini, azmini ve manevi mirasını hatırlatmak için Üniversitemiz yemekhanesi ve Ahi Evran Üniversitesi Cami’nde ‘ecdat aşı’ ikram edildi. Öğrenci ve personellerin Çanakkale ruhunu hissettiği ikramlar temsili kıyafet giyen öğrenciler tarafından yapıldı.

Yine 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve öğrenci konseyi Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde 2017 yılında şehit düşen Tayfun Kavun’un ailesini ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette şehit ailesine Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi. (HABER MERKEZİ)