bayrakAhi Evran Türk Dünyası Topluluğu’ndan “Her Eve Bir Bayrak” kampanyası

Ahi Evran Üniversitesi'nde faaliyet göstermekte olan Türk Dünyası Topluluğu “3 Mayıs Türkçülük Günü” vesilesiyle her eve bir bayrak kampanyası başlattı.

Topluluk 3 Mayıs’ta 250 Türk bayrağı dağıttı. Evlere asılan bayrakların fotoğrafları sosyal medya ve basın aracılığıyla yayınlanarak milli meselelere yönelik bir farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Ahi Evran Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu Başkanı Nevin Şahin'in kampanya hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Ahi Evran Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu olarak 3 Mayıs Türkçülük gününde 'Her Eve Bir Bayrak' projesini topluluğumuzun etkinlikleri dahilinde gerçekleştirmiş olmanın gururu içerisindeyiz. Toplamda 250'e yakın Türk bayrağını Kırşehir'de seçmiş olduğumuz bölgelerdeki evlere topluluk yönetimindeki 20 gönül daşımız ile dağıttık. 250 bayrak 250 hane demek ve orana baktığımızda bin kadar kişiye etkinliğimizi yüz yüze anlatmak demektir. Aynı zamanda birçok ilden bize destek olan öğrenci konseyleri, topluluk başkanları ve kampanyamıza canı gönülden duyarlılık gösteren halkımız Türk Bayrakları ile çektirmiş oldukları fotoğrafları bize ulaştırdılar. Amacımız Türk bayrağının, Türkiye Cumhuriyeti devletindeki her bir noktada dalgalanmasını yerelden dahi olsa istemek, bunun için de Türk gençleri olarak çalışmaktır. Sadece özel ve önem arz eden günlerde Türk bayrağımızın kullanımı yerine; her zaman bizim için kutsal kabul ettiğimiz ay-yıldızı yollarda, caddelerde, sokak aralarında, evlerde ve ofislerde görmek istemekteyiz. 350 milyon Türk'ün Türk adı geçen her yerde bir kardeşinin olduğunu bunun da dile, tarihe, töreye ve bayrağa sahip çıkarak gerçekleşeceğine inanıyoruz. Tarihimizin şan ve şeref dolu geçmişini bir adım ileriye götürmek için çalışmaktan onur duyarız."

Nevin Şahin, 3 Mayıs Türkçülük Günü'nün, 3 Mayıs 1944 tarihinde devrin yöneticilerince Türk milliyetçisi kesimlere yönelik yapılan tutuklama ve baskıya yönelik Ankara’da yapılan bir nümayiş sonrasında her yıl kutlandığını ve o dönemki olayların anıldığı gün olduğunu aktardı.