2. Uluslararası Ahi Baba Sevgi ve Kardeşlik Günü yarın başlıyor

AHİ BABA’YI RAHMETLE, SAYGIYLA ANIYORUZ…

KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk: “Ahi Babanın bayrağını taşıyoruz”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Kırşehir Kent Konseyi Şairler ve Ozanlar Çalışma Grubu’nun ortaklaşa düzenlediği “2. Uluslararası Ahi Baba Sevgi ve Kardeşlik Günü” yarın başlıyor.

Anma Komitesi adına bir açıklama yapan Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahamettin Öztürk, 17 Mayıs 2018 tarihinde 90 yaşında kaybettiğimiz “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü aramızdan ayrılışının dördüncü yılında “2. Uluslararası Ahi Baba Sevgi ve Kardeşlik Günü”yle anacaklarını söyledi.

“AHİ BABANIN BAYRAĞINI TAŞIYORUZ”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk yaptığı açıklamada, “Ahiliğin bugünkü hâlini almasında büyük emekleri bulunan Ahi Babamız Karagüllü, yalnızca teşkilatımızın kurucusu değil, bizlere yol gösterici olmuştur. Bugün onun bayrağını teslim alan bizler, onun izinde esnaf teşkilatını temsil ediyoruz. Mustafa Karagüllü’nün bu şehir için yaptıklarını kimse unutmayacak. Bu yüzdendir ki bu kent ona ‘Ahi Baba’ dedi. Bu ünvanı Ahiliğe katkıları sonucu aldı, en iyi şekilde de taşıdı. Şimdi bize düşen görev onun Ahilik anlayışını ve öğretilerini uygulamaktır.” dedi.

“2. Uluslararası Ahi Baba Sevgi ve Kardeşlik Günü” yarın saat 11.30’da “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü’nün Kümbetaltı Mezarlığı’ndaki kabrinin ziyareti ile başlayacak. Kur’an-ı kerim Tilaveti ve dua okunmasının ardından Ahi Evran  Camii ile Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde saat 12.15’te Mevlid-i şerf okutulacak. Ardından Evren ilçesinde Kültür Gezisi ve Şiir Dinleti programı gerçekleştirilecek.

18 Mayıs Çarşamba günü ise okullarda 11.30-12.30 saatleri arasında söyleşi programı, Kırşehir Valiliği ile Belediye Başkanlıklarının ziyaret edilmesinin ardından, saat 13.30 ile 16.00 arasında tarihi ve turistiklerin yerlerin gezilecek.

Akşam saat 19.30’da Aşıkpaşa İl Halk Kütüphanesi salonunda Mustafa Karagüllü Anma Programı gerçekleştirilecek. Şiir Dinletisine Kırşehir’den İbrahim Düğer, Canan Köksal,  Zübeyde Köksal, Nevşehir’den Ayşe Paslanmaz, Mersin’den Faruk Gökbulut, Kastamonu’dan Hacer Alioğlu, Azerbaycan’dan Könül Ordubadi, Çorum’dan Leyla Yıldırım, Aksaray’dan Mehmet Çil, Adana’dan Münevver Düver, Yozgat’tan Rıfat Çakır, Tokat’tan Semra Meral, Denizli’den Şerif Kutludağ, Gümüşhane’den Talat Ülker, Kütahya’dan Züleyha Özbay Bilgiç, Somali’den Soadha İbrahim ve Esam Muhammed Hossan Nor katılacak.

Türk Halk Müziği sanatçısı Ümit Yaşar Apaydın’ın da bir konser vereceği programda kalıtımcılara hediye ve plaket takdimleri ile  “2. Uluslararası Ahi Baba Sevgi ve Kardeşlik Günü” sona erecek. (HABER: BEYHAN BALLI)