İyi Parti Kırşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Altıparmak:
“Ahi Baba’ya yapılan vefasızlığı kabul edemiyoruz”

İyi Parti Kırşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Altıparmak, devlet tarafından Ahiliğin merkezi olan Kırşehir’de kutlanmasını 1988 yılında bakanlar kurulu kararı ile tescil ettiren “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü’nün Ahilik Haftası kutlamalarında anılmamasını ve mezarının bile ziyaret edilmemesini eleştirdi ve Ahi Baba’ya yapılan vefasızlığı kabul etmediklerini söyledi.
Bu yıl 31’inci kutlanan Ahilik Haftası ve 43. Esnaf Bayramı kutlamalarının sona ermesinin ardından Kümbetaltı Mezarlığı’na giderek, “Abi Baba” Mustafa Karagüllü’nün mezarı başında bir basın açıklaması yapan İyi Parti Kırşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Altıparmak, şunları söyledi:
“Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu ve Ahilik kutlamalarının devlet tarafından Kırşehir’de kutlanması için uzun yıllar mücadele eden ve dönemin Başbakanı rahmetli Sayın Turgut Özal’a brifing vererek Ahilik kutlamalarının devlet tarafından Ahiliğinin merkezi olan Kırşehir’de kutlanmasını 1988 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile tescil ettiren Ahi Babamız Mustafa Karagüllü kutlamaların önce Kültür Bakanlığı, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı ve son olarak da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından kutlanmasını sağlamıştır.
“Yıllarını ve servetini Kırşehir ve Ahilik için harcayan Ahi Babamız Mustafa Karagüllü Kırşehir’i ve Ahiliği yaşamının son günlerine kadar sadece Kırşehir’de değil çağrıldığı ve davet edildiği her ile kendi imkanlarıyla kendisi ve zaman zaman ise Ahi Annemiz Eşi İsmet Karagüllü ile beraber Ahiliği anlatmak gelecek nesillere unutturmamak için Evliya Çelebi gibi gezdiği için vefatının son aylarına kadar kendisi yaşayan efsane olarak anılmıştır.
“17-22 Eylül tarihleri arasında kutladığımız 31. Ahilik Haftası’nda Ahi Babamızın eksikliği hissedilirken Ahilik Haftasını düzenleyenlerinde Ahi Babamızı gerektiği gibi hatırlayamamaları Ahilik Haftası’nın sönük geçmesine sebep olmuştur. Zira Türk toplumu olarak ataya olan saygımızı her fırsatta gösterirken geçtiğimiz Mayıs ayında hakkın rahmetine kavuşan Ahi Babamız Mustafa Karagüllü 31. Ahilik Haftası kutlamalarında hakettiği şekilde anılmadığını düşünüyorum.
“Bu nedenle kutlamaların son günü basın mensuplarının huzurunda Ahi Babamız Mustafa Karagüllü’yü mezarı başında onu unutanlara yaptıkları saygısızlığı hatırlatmak için saygı ve minnetle anıyorum.
“İyi Parti Kırşehir Belediye Başkanı aday adayı ve ahi babamızın manevi bir evladı olarak buradan bir söz vermek istiyorum. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde iyi Parti Kırşehir Belediye Başkan Adayı olarak Belediye Başkanı olduğum takdirde 32. Ahilik Haftası törenleri Ahi Babamız Mustafa Karagüllü’nün mezarı başında anılarak başlayacaktır.
“Ahilik Haftası kutlamaları içerisinde Ahi Babamız Mustafa Karagüllü’nün yaşamı süresince Kırşehir ve Ahilik için yaptıkları gelecek nesillere anlatılmak üzere Ahi Baba’yı yakından tanıyan gittiği illerde söyleşilerini dinleyen konuklar davet edilerek sempozyumlar düzenleyip Ahi Babamızı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ayrıca Ahi Babamızın adını ölümsüzleştirmek üzere Ahi Evran-ı Veli’nin Türbesinin bulunduğu Külliye’ye Ahi Baba Mustafa Karagüllü Külliyesi adı verilerek Ahi Babamızın adı sonsuza kadar yaşayacaktır.” (HABER: SALİH GÜNER)