Kırşehir Esnaf Teşkilâtını kurarak yarım asırdan fazla bir süre başkanlığını yürüten, Ahilik Kültürü’nün tanıtılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük çabaları bulunan ve yaptığı hizmetlerle hiçbir zaman unutulmayacak “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü’yü üç yıl önce, yani 17 Mayıs 2018 tarihinde kaybetmiştik.
Ahilik kültünün tanıtımına bir ömür harcayan Kırşehir'in Ahi Babası Mustafa Karagüllü'nün vefatının 3. Yıldönümü nedeniyle bugün Covid-19 riskine karşı düşük katılımlı ve tedbirlere uygun olarak Kümbetaltı Mezarlığı’nda Kabir Ziyareti ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Saat 11.15’te gerçekleşen programa Kırşehir Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ile bazı oda ve dernek başkanları ile bir grup esnaf ve sanatkar, sevenleri ve yakınları katıldı. “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü’nün kabri ziyaret edilerek Kuran-ı ı kerim Tilaveti sunuldu. Saat 12.15’te de Ahi Evran’ı Veli Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu.
Bu arada Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü'nün aramızdan ayrılarak ebedî hayata intikal edişinin 3. Yıldönümü nedeniyle bugün bir anma mesajı yayınladı. 
“Ahi Baba” Karagüllü’yü hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Kırşehir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, yayınladığı anma mesajında şunları ifade etti:
“Esnaf birlikteliğinin ve teşkilatlanmasının yapı taşı olan Ahilik geleneğinin son temsilcilerinden Ahi Babamız Mustafa Karagüllü’nün vefatının sene-i devriyesinde kendisinin engin bilgi ve tecrübesine olan özlemimiz bir kez daha artmıştır. Ahi Baba, bu şehrin kimliğine önemli katkılar sunmuş ve ömrünü Kırşehir’e adamış bir gönül insanıydı. Ahiliği 81 ile benimseten, Kırşehir’i Ahiliğin merkezi haline getirmek için canını dişine takarak Ankara ile Kırşehir arasında mekik dokuyan, yılmadan bu şehir için çalışan bir Kırşehir sevdalısıydı. Mustafa Karagüllü’nün katkısıyla Ahilik bugünkü değerine ulaşmıştır. Yaşanmışlıkları ve tecrübesiyle bir tarih hazinesi olmuş, kullandığı Türkçe ile kendine hayran bırakmıştır. Üniversitemiz öğrencilerine verdiği eğitimlerle adeta bir kültür elçisi olarak görev yapmıştır. Bizler de onun bıraktığı mirası daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaktayız. Ahiliği getirdiği konumdan daha ileriye taşımak için her yıl Ahilik Haftası düzenlemekte ve Ahi Baba’nın ismini caddelerimizde yaşatmaktayız. Pandemi nedeniyle geniş kapsamlı etkinlikler düzenleyemesek de kabri başında dualar ederek ve Mevlid-i Şerif okutarak Ahi Babamızı yâd ediyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun…” (HABER: BEYHAN BALLI)