Kırşehir’de Ahilik Haftası kutlamalarına öncülük eden ve bu uğurda malını-mülkünü harcayan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin kurucusu ve yaklaşık 50 yıllık başkanlıklarını yürüten ve iki yıl önce 90 yaşında hayata gözlerini yuman “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü’nün adı, uzun yıllar görev yaptığı sokağa verildi.
Yenice Mahallesi ile Atatürk Caddesi’nin kesiştiği Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin binasının bulunduğu sokağa “Ahi Baba Mustafa Karagüllü Sokağı” adı verildi. Sokağın açılış törenine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk; Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.
Mal varlığını Ahilik uğruna harcayan, bütün ömrünü yollarda Ahiliği anlatmak için geçiren, hayatının 60 yılını Kırşehir esnaf ve sanatkarlarına feda eden “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü’nün adının sokağa verilerek yaşatılacak olması Kırşehir halkı tarafından yerinde bir karar olarak değerlendirildi. (HABER: BEYHAN BALLI)