Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Avşar gazetemiz “Kırşehir Çiğdem’i ziyaret ederek, kurumunun faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Yaklaşık bir yıldır görev yaptığı Kırşehir’de deprem, yangın, sel gibi tüm afetler karşı halkı ve öğrencileri bilgilendirmek için eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini belirten AFAD İl Müdürü İbrahim Avşar, “4 Mart 2022 tarihinde ülkemiz genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de deprem tatbikatı yaptık. Kırşehir il genelinde 43 bin öğrencimize afet eğitimi verdik. Eğitimlerde bireyden başlayarak toplumun tüm kesimine, afetlerin ilk 72 saatine hazırlıklı olmaları için afete hazırlık kültürünü kazandırmak, bireylerde farkındalık yaratmak, bireyler ile yaşadıkları mekânlarda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, bireylerin afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak, afet ve acil durum planlarının yapılmasına yönelik bilgilendirme yaparak, alınabilecek temel önlemleri paylaşmak amaçlıyoruz. Afetlerde gönüllülüğün önemine de değiniliyor. Eğitimde; afet ile ilgili temel bilgiler, Türkiye’nin afetlerdeki durumu, çevremizdeki riskler, afet öncesindeki hazırlıklar, afet sırasında doğru davranışlar, afet sonrasında ilk saatler gibi başlıklar altında bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Eğitim sonrası  deprem anı uygulaması ve bina tahliyesi konularında tatbikatlar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in sahibi Salih Güner de AFAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek İl Müdürü İbrahim Avşar’a çalışmalarında başarılar diledi. (HABER: BEYHAN BALLI)