Vali İbrahim Akın, “Abdallık Geleneği, Davul Yapımı ve İcrası” dalında Yaşayan İnsan Hazinesi ödülüne layık görülen Kırşehirli davul ustası Adem Göçer’i kabul etti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır’ın da yer aldığı kabulde konuşan Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, ünlü davul ustası Adem Göçer’e, “Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü” düzenlenen törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmiştir. Böylesine anlamlı bir ödüle layık görülen Adem Göçer’i ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum.” dedi.
Adem Göçer gibi sanatının üstadı hemşehrilerimizin ilimizin zengin kültürünün tanıtılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynadıklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Bir kültür şehri olan Kırşehir’de bu ödülü alacakların sayısının daha da artacağına inanıyorum. Bu vesileyle, davul ustası ve abdallık geleneğinin önemli temsilcilerinden birisi olan Adem Göçer’i kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülüne layık görülen Adem Göçer de, yaptığı zanaatın takdir edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine destek olan herkese teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)